Datter gav far et stykke papir - som fik ham til at sige sit job som topchef op

Børst dine tænder, sagde Mohamed El-Erian til sin datter, ligesom så mange andre forældre gør, men hun lyttede ikke.

I stedet for at børste tænder gik hun ind på sit værelse og fandt et stykke papir. På papiret havde hun skrevet en liste med 22 vigtige ting i hendes liv, som hendes far var gået glip af på grund af sit arbejde. Det skriver det amerikanske erhvervsmagasin Worth.

Listen blev et wake-up call for den travle far, der var administrerende direktør i PIMCO, verdens største obligationsfond.

- Der var 22 punkter på listen. Hendes første skoledag, hendes første fodboldkamp, forældremøde på skolen, Halloween-optog, og skoleåret var ikke engang slut endnu, siger han.

Så efter at have læst datterens liste, sagde han sit arbejde op i januar måned, så de kunne få mere tid sammen.

Læs også: Billedgalleri: Sådan er moderne fædre

Rygterne i finansverdenen gik ellers på, at det var gnidninger mellem Mohamed El-Erian og PIMCO’s stifter, Bill Gross, der førte til hans opsigelse, men det er altså ikke grunden til, at han trak sig tilbage, hvis man skal tro ham selv.

I bagklogskabens klare lys fandt han ud af, at balancen mellem hans arbejdsliv og privatliv var alt for skæv, så der måtte justeres kraftigt for at finde mere tid til datteren.

- Desværre har alle ikke denne luksus, men forhåbentlig vil virksomhedernes øgede opmærksomhed på vigtigheden af en god balance mellem arbejds- og privatliv gøre det muligt for flere at gøre, hvad der er vigtigst for dem, skriver han i indlægget.

I dag skiftes Mohamed El-Erian og hans kone til at vække datteren, smøre madpakke og køre hende i skole. Han har også fået mere alenetid med datteren, og senere i år tager de på en lille far og datter-ferie sammen.

Det er dog ikke, fordi han ligger på den helt lade side. Efter han sagde op hos PIMCO, så er han blevet ansat som økonomisk chefrådgiver hos den tyske forsikringsgigant Allianz, men det nye job giver stadig masser af tid til familiehygge, skriver den engelske avis Independent.
 

 

Dagens Gossip