David Lynch bekræfter: Kultserien Twin Peaks kommer tilbage

Tv-serien Twin Peaks, der blev kult i 1990'erne, vender tilbage på skærmen, og dermed er knap 25 års venten slut for seriens mange fans.

Dermed kan de mange fans forhåbentlig glæde sig til et gensyn med "damn good coffee", dværge og resten af mystikken i Twin Peaks.

Tv-serien betragtes bredt som værende en af de mest toneangivende og er blevet kult blandt de mange trofaste fans.

De ni nye afsnit vil blive filmet i 2015 og får premiere i 2016 for at markere 25 års jubilæet. Seriens skabere David Lynch og Mark Frost skriver og producerer alle afsnit, og David Lynch vil instruere samtlige. Det skriver portalen Deadline.com.

- Det sker igen, bekræfter David Lynch på det sociale medie Twitter.

Den nye Twin Peaks-serie foregår i vores tid og altså mere end to årtier efter den oprindelige series tidslinje.

Den fortsætter historien fra de to første sæsoner og indeholder dermed muligvis svar på mange af de spørgsmål, som de trofaste fans sidder tilbage med efter den mystiske slutning på serien.

Det står endnu ikke klart, hvilke skuespillere der vil genoptage deres roller, men det forlyder, at en af seriens hovedpersoner Kyle MacLachlan vil genoptage sin rolle.

I forbindelse med seriens 25 års jubilæum i 2015 er den blevet genudgivet som blu-ray-bokssæt, så du kan se eller gense serien, der genoptages på tv-kanalen Showtime i 2016.

Den oprindelige serie fra 1990 omhandler byen Twin Peaks, som FBI-agenten Dale Copper (Kyle MacLachlan) kommer til for at opklare mordet på den plagede teenager Laura Palmer.

Han er kendt for udtrykket "damn good coffee," som typisk faldt, når han indtog en kop sort kaffe og et stykke kirsebærtærte i den lokale diner.

/ritzau/dpa