Davis Cup: Dansk double sikrer 2-1-føring over Finland

Skrevet af admin

16/07/2016

Dagens topnyheder

De danske tennisherrer tog lørdag et stort skridt mod samlet sejr i Davis Cup-kampen mod Finland med en sejr i doublen, der først blev afgjort efter fem sæt.

Dermed er Danmark foran 2-1 og blot en sejr fra samlet triumf.

Fredagens singler var endt med en sejr til hver nation, og der var dermed højspænding inden lørdagens double.

Danskerne skulle have mødt Patrick Kaukovalta og Patrik Niklas-Salminen i doublen, men finnerne ændrede opstilling i sidste øjeblik og skiftede stærke Jarkko Nieminen ind i stedet for Patrick Kaukovalta, men det hjalp ikke gæsterne til sejr.

Frederik Løchte Nielsen og Thomas Kromann vandt doublen i fem sæt, hvorfor Danmark nu er i front 2-1 i landskampen, hvor der spilles bedst af fem kampe.

Danskerne vandt doublen 6-1, 6-3, 4-6, 4-6, 6-4.

Med hurtig gevinst til danskerne i både første og andet sæt lignede det en sikker sejr, men i tredje sæt fik finnerne overtaget og tog både det og fjerde sæt med 6-4.

Finnerne kom også foran 2-1 i femte sæt, men herefter fik danskerne igen overtaget. Foran 5-3 tilspillede den danske duo sejr en matchbold i finnernes serveparti, men finnerne overlevede og reducerede til 4-5.

Herefter var det op til Thomas Kromann at serve kampen hjem, og det gjorde han.

Doublesejren betyder, at Danmark vinder samlet over Finland med en sejr i blot en af søndagens to singler. Her skal Frederik Løchte Nielsen op mod rutinerede Jarkko Nieminen, mens Mikael Torpegaard møder Harri Heliövaara.

Danmark spiller i Europa/Afrika Group II, der svarer til det tredjebedste niveau i Davis Cup. Weekendens opgør er i anden runde, og vinderen får lov til at spille om oprykning mod enten Hviderusland eller Letland.

/ritzau/