DBU afventer svar i tvist om OL-hold

Skal de danske fodboldklubber afgive spillere til OL i Rio næste år? Eller kan klubberne vælge at holde spillerne hjemme til de nationale og internationale klubkampe, der finder sted under legene i Brasilien.

Det er Dansk Boldspil-Union (DBU) meget interesseret i at få svar på. Det kan nemlig få betydning for Danmarks muligheder for at stille med et stærkt hold ved OL-turneringen i Rio.

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) udsendte i 2012 et cirkulære, der siger, at klubberne skal frigive spillere til OL. Tidligere i år har Fifa imidlertid ændret reglerne.

- Vi har cirkulæret fra 2012, der siger, at spillerne skal frigives (til OL). Nu er der kommet nye regler, der ikke specifikt nævner OL, men som kan tolkes i retning af, at spillerne ikke længere skal frigives.

- Vi vil gerne være 100 procent sikre på, hvor vi står, siger Kim Hallberg, elitechef i DBU.

I Fifas nye regelsæt fra april står der, at Fifas eksekutivkomité kan kræve spillere frigivet, men kun til turneringen Confederations Cup.

Den turnering bliver afviklet hvert fjerde år, næste gang i 2017.

- I de gamle regler for frigivelse af spillere var der en undtagelse, som hed, at Fifas eksekutivkomité kunne beslutte, at spillerne skulle frigives uden for de sædvanlige kampvinduer.

- I de nye regler er der en bestemmelse, der hedder, at eksekutivkomitéen kan beslutte at frigive spillere uden for de normale vinduer, men kun til Confederations Cup.

- Så i de nye regler kan eksekutivkomitéen ikke længere tvinge klubberne til at frigive spillerne (til OL). Tvisten er så, om de nye bestemmelser ændrer den gamle beslutning, eller den gamle beslutning står over den nye beslutning.

- Det er den juridiske tvist. Vi vil gerne have, at Fifa selv svarer på, hvordan de ser det, siger Kim Hallberg.

Foreløbig har DBU bedt Danmarks Idrætsforbund (DIF) om at gå ind i sagen. DIF har taget kontakt til Den Internationale Olympiske Komité (IOC), som går videre til Fifa.

DBU er desuden i dialog med Divisionsforeningen.

- For os handler det om at være i tæt dialog med Divisionsforeningen og finde den bedst mulige løsning, som både tager hensyn til dansk klubfodbold, men som samtidig gør, at vi kan stille med et OL-hold, der kan gøre sig gældende om medaljerne, siger Kim Hallberg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip