DBU ansætter trods konflikt: Behov for ekstra træner

Dansk Boldspil-Union (DBU) og spillerne er i konflikt, da unionen på grund af dårlig økonomi vil have landsholdsspillerne til at gå 17 procent ned i løn.

Tirsdag meddelte DBU så, at den tidligere landsholdsspiller Martin Jørgensen var blevet ansat som ny mand i landstræner Morten Olsens trænerteam.

DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer, ser ingen problemer i, at DBU ansætter folk, mens spillerne skal gå ned i løn.

- Der er ikke nogen sammenhæng. Vi bliver nødt til i denne beklagelige situation, der er omkring landsholdsaftalen, at fortsætte med den øvrige forretning, og i den øvrige forretning har der været behov for at styrke landstrænerteamet.

- Det har vi gjort med Martin Jørgensen, siger Jakob Høyer.

Kommunikationschefen tilføjer, at landstrænerteamet indtil maj sidste år inkluderede Ebbe Sand. Han var angrebstræner for Morten Olsens spillere.

Nu er Martin Jørgensen trådt til, selvom han ikke som sådan udfylder Ebbe Sands rolle, forklarer Jakob Høyer.

- Ebbe Sand var decideret angrebstræner, og Martin Jørgensen kommer til at have andre funktioner, så på den måde er der ikke tale om en markant oprustning af landstrænerteamet.

- Vi har meldt ud og forklaret, hvad der ligger bag overvejelserne i forhold til landsholdsaftalen med spillerne, nemlig at vi ikke sælger billetter og sponsorater som tidligere.

- Og derfor har vi været nødsaget til at tilbyde spillerne en aftale, der er noget lavere, end den har været hidtil, siger Jakob Høyer.

For at spare penge vil DBU have landsholdsspillerne til at gå 17 procent ned i løn. Hvis ikke spillerne accepterer inden 2. marts, må Morten Olsen se bort fra spillerne i det første halvår af 2015.

DBU har sendt breve direkte til spillerne, da unionen ønsker at indgå individuelle aftaler med landsholdsspillerne. Det er et brud med tidligere praksis, hvor DBU har indgået en samlet aftale med Spillerforeningen.

Danmark spiller i det kommende halvår venskabskampe mod USA, Frankrig og Montenegro, inden Serbien venter i EM-kvalifikationen til juni.

/ritzau/

 

Dagens Gossip