DBU-direktør: Kritik fra Morten Olsen er okay

Det er i orden, at fodboldlandstræner Morten Olsen erklærer sig uenig i Dansk Boldspil-Unions (DBU) beslutning om at aflyse ligalandsholdets tur for andet år i træk.

Det siger unionens administrerende direktør, Claus Bretton-Meyer.

- Jeg forstår godt, at Morten kæmper for sin sag. Jeg har altid haft den holdning, at vi skal snakke det igennem internt, og det gør vi. Og så kan det godt være, at folk er uenige, siger han.

Morten Olsen gentog sin ærgrelse over den aflyste ligalandsholdstur, da han tirsdag på et pressemøde i Brøndby udtog de første 19 spillere til A-landsholdet, der møder Serbien og Rumænien henholdsvis den 14. og 18. november.

Claus Bretton-Meyer deltog også på pressemødet.

- Der er ingen tvivl om, at vi ser tingene på forskellige måder. Jeg er nødt til at se det i et holistisk perspektiv.

- Det er blandt andet derfor, jeg smerteligt er nødt til at opsige nogle medarbejdere. Jeg skal nå et tal, og hvis jeg ikke når det tal, ryger jeg ud, siger han.

Claus Bretton-Meyer har måttet svinge sparekniven og har afskediget adskillige medarbejdere, siden han tiltrådte i DBU ved årsskiftet.

Sidste år havde DBU et underskud på omkring 10 millioner kroner, og dette års regnskab ender med et underskud på cirka samme beløb.

Næste års regnskab skal gå i nul, og derfor måtte Claus Bretton-Meyer skære i udgifterne, hvilket altså har været med til at aflyse ligalandsholdets tur.

Mens Morten Olsen erkender, at han primært ser situationen ud fra elitens, A-landsholdets, synspunkt, så har DBU's administrerende direktør andre hensyn at tage.

Også selvom landstræneren ofte har talt varmt om ligalandsholdet, hvor han, med midtbanespilleren Jakob Poulsen som eksempel, nogle gange har set spillere vise potentiale til A-landsholdet.

Claus Bretton-Meyer frygter ikke, at den aflyste ligalandsholdstur kan få konsekvenser for A-landsholdets muligheder for at kvalificere sig til EM i Frankrig om to år.

- Når jeg tænker på helheden, tænker jeg også på helheden i denne sammenhæng. Og 10 dages rejse med ligalandsholdet kan umuligt gøre en forskel, når jeg tænker på, hvad der ellers bliver investeret i både at scoute og udvikle og holde øje til landsholdstræningen.

- Så kan 10 dage ikke gøre forskellen, det nægter jeg simpelthen at tro på.

- De her 10 dage udgør måske under 10 procent af de samlede indsatser. Så på de øvrige 90 procent burde man kunne sikre de her ting. Så nej, jeg ligger ikke søvnløs, siger Claus Bretton-Meyer.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip