DBU-formand: Blatter får måske kun én modkandidat

Den siddende Fifa-præsident, Sepp Blatter, har tre modkandidater til det kommende præsidentvalg i det internationale fodboldforbund, men det vil sandsynligvis ændre sig før valget den 29. maj.

Det vurderer formand for Dansk Boldspil-Union (DBU), Jesper Møller, der vil have væltet Blatter.

Det kan vise sig, at det bedst kan ske ved, at flere lande - deriblandt Danmark - samles om én kandidat.

- Jeg har ikke bestemt, hvem DBU og Danmark skal stemme på af den grund, at jeg ikke tror, at alle fire kandidater er der, når jeg skal stemme.

- Det vil være dumt at melde noget ud nu, hvis vedkommende ikke er kandidat på dagen, siger Jesper Møller, som mandag havde besøg af to af kandidaterne, hollænderen Michael van Praag og Jordans prins Ali Bin Al Hussein, i København.

Den tredje kandidat, portugiseren Luis Figo, var forbi Danmark i slutningen af februar.

Sepp Blatter er godt i gang med at fiske stemmer uden for Europa, og Jesper Møller erkender, at det bliver svært at vælte schweizeren af Fifa-tronen.

- Spørgsmålet er, om vi skal have tre modkandidater eller reducere, så der kun er én modkandidat.

- Vi er meget optaget af det taktiske spil, men kandidaterne stiller op med hver sin profil, hvilket betyder, at de hver især tiltrækker forskellige typer lande.

- Figo taler med de portugisisk talende lande og van Praag med de hollandsk talende lande - Surinam har netop offentliggjort, at man støtter ham.

- Ingen af dem vil endnu melde ud, om de trækker sig, men en eller to af dem kunne godt finde på at gøre det, vurderer DBU-formanden.

En stor joker i valgkampen kan falde dagen før valget, hvor præsidenten for det europæiske fodboldforbund (Uefa), Michel Platini, måske kommer med en udmelding.

- Det bliver efterspurgt, at Platini på vegne af Uefa melder ud, hvem vi skal stemme på. Nogle lande i Europa har ikke bestemt sig, og der er indkaldt til Uefa-møde dagen før valget klokken 12.30, siger Jesper Møller.

Alle de skandinaviske og baltiske forbund var mandag i København for at tale med Michael van Praag og Jordans prins Ali Bin Al Hussein.

Det er endnu uvist, om man vil stemme på den samme kandidat i samlet flok.

- Det tror jeg ikke, at vi gør. Men vi er tæt på at være på bølgelængde, siger DBU-formanden.

/ritzau/

 

Dagens Gossip