DBU-formand: Fifa frigiver omstridt rapport for sent

Efter massivt pres fra omverdenen besluttede det internationale fodboldforbund (Fifa) fredag at offentliggøre den meget omstridte rapport om korruptionsanklager i forbindelse med tildelingen af VM-værtskaberne i 2018 og 2022.

Selvom Fifa noget kryptisk har meddelt, at rapporten bliver tilgængelig i "passende form", så er det alligevel et lille skridt i den rigtige retning, vurderer Jesper Møller, formand for Dansk Boldspil-Union (DBU).

- Jeg er selvfølgelig tilfreds med, at vi endelig får rapporten offentliggjort. Fifa skriver godt nok i passende form, men vi må gå ud fra, at vi får størstedelen af rapporten at se, siger han til DR Sporten.

Jesper Møller mener dog, at Fifa burde have taget dette skridt tidligere.

- Det er til gengæld rigtigt ærgerligt, at det har taget så lang tid at komme hertil. Det her skulle have været klaret for lang tid siden. Det har været en belastning for Fifa, og det har påvirket omverdenens tillid til dem, siger Jesper Møller.

Andre fodboldledere udtrykker sig på samme vis som DBU-formanden.

- Det er vigtigt, at Fifas eksekutivkomité i dag besluttede at offentliggøre rapporten.

- Jeg har altid kæmpet for gennemsigtighed, og det her er et skridt i den rigtige retning, siger Michel Platini, præsidenten for det europæiske fodboldforbund (Uefa) ifølge AFP.

Han er selv medlem af Fifa-eksekutivkomitéen.

I december 2010 blev Rusland tildelt værtskabet for VM i 2018, mens Qatar fik værtsrollen i 2022.

Efterfølgende har der været anklager fremme om korruption, og Fifa fik amerikaneren Michael Garcia til at undersøge påstandene.

Fifa offentliggjorde imidlertid kun et uddrag af hans rapport, og Michael Garcia kunne slet ikke genkende Fifas påstand om, at rapporten ikke havde givet anledning til bekymring om ulovligheder i forbindelse med tildelingen af VM-værtskaberne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip