DBU hilser konkurrence til fodbold velkommen

Dansk fodbold er og vil de kommende år blive udsat for konkurrence som aldrig før.

Det er konklusionen i rapporten "Fodbold i Danmark", som Danmarks Idrætsforbund (DIF) onsdag har offentliggjort.

Ifølge rapporten vil DBU og dansk fodbold især blive udfordret på medlemstal og kommercialisering.

DBU-næstformand Bent Clausen anser rapporten som et værdifuldt værktøj i den udvikling af dansk fodbold, der arbejdes for i DBU og i de danske fodboldklubber.

- Analysen peger meget rigtigt på, at dansk fodbold bliver udfordret af nye vaner i samfundet, hvor folk efterspørger lettere tilgængelighed og mere fleksibilitet blandt andet som konsekvens af den demografiske udvikling, hvor der bliver færre unge og flere ældre.

- Den udfordring skal vi alle være bevidste om, siger Bent Clausen til unionens hjemmeside.

DBU's lokalunioner og landets klubber har selv oplevet en række af de tendenser, som beskrives i rapporten.

Derfor har DBU lanceret en række nye projekter og initiativer, der skal imødekomme danskernes nye vaner og ønsker.

Blandt aktiviteterne er fodboldfitness, hvor deltagerne har fokus på træning og øvelser og ikke turnering eller kampe, som traditionelt har været klubfodboldens omdrejningspunkt.

- DBU ønsker at tage større ansvar i samfundet for danskernes sundhed og trivsel og samtidig bidrage til, at danskerne får motion i den form, der passer dem i det daglige.

- Samtidig er projektet en reaktion på den stigende konkurrence, som vi oplever fra mere kommercielle tilbud som eksempelvis fitnesscentre, fortæller Bent Clausen.

DBU’s bestyrelse og ledelse har netop lanceret den nye fortælling "En Del af Noget Større", der blandt andet sætter fokus på, at DBU og dansk fodbold skal løfte et større ansvar for sundhed, trivsel, integration og læring i skolen.

Den nye fortælling inviterer til langt større samarbejde med kommuner, skoler og andre, der kan have glæde af DBU og dansk fodbold. Derfor hilser Bent Clausen den øgede konkurrence velkommen.

- Konkurrence tvinger os til at være skarpe, og betyder, at vi hele tiden udvikler på vores aktiviteter med nye spilleformer, fodboldskoler, sundheds- og trivselsaktiviteter.

- Det gælder både i DBU's landsdækkende administration, i lokalunionerne og hos landets mange fodboldklubber, lyder det fra Bent Clausen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip