DBU og Spillerforeningen forhandler ud i nattetimerne

Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen er i nattetimerne fortsat i gang med forhandlingerne i den verserende konflikt, erfarer Ritzau.

Forhandlingerne blev genoptaget mandag aften klokken 18 efter en hektisk dag med beskyldninger på kryds og tværs.

Begge parter har siden klokken 18 holdt pause i kommunikationen til offentligheden.

Men det skyldes formentlig, at parterne gerne vil finde en løsning på konflikten, inden landstræner Morten Olsen tirsdag udtager sin trup til testkampene mod USA og Frankrig senere på måneden.

I løbet af mandagen var der derimod ikke tavshed hos parterne.

DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer, udtalte, at Spillerforeningen og DBU kunne blive enige om en midlertidig aftale, fordi det danske A-landshold står foran kampene mod USA og Frankrig.

Men det blev hurtigt afvist af landsholdsspiller William Kvist, som sidder med i landsholdets spillerråd og er bestyrelsesmedlem i Spillerforeningen.

Den hidtidige, kollektive aftale mellem DBU og Spillerforeningen om vilkårene for A-landsholdet udløb 1. august 2014.

I forhandlingsforløbet siden da har Spillerforeningen og DBU foretaget tre midlertidige forlængelser af den hidtidige aftale. Det sker altså ikke igen, hvis det står til spillerne.

Søndag brød forhandlingerne - igen - sammen i konflikten. Ifølge DBU, fordi Spillerforeningen krævede en lønstigning for spillerne på landsholdet.

Ifølge DBU har Spillerforeningen ønsket en ny aftale, som, hvis Danmark kvalificerer sig til slutrunder, vil betyde en samlet dyrere lønpakke på 17 procent. Det er langt fra DBU's tanke. DBU ønsker en lønbesparelse på 17 procent.

Ifølge landsholdsspilleren Lars Jacobsen har spillerne opfordret til en mere resultatorienteret løsning.

I den accepterer spillerne at få mindre del i tilskuerindtægter og en lønnedgang i test- og kvalifikationskampe for i stedet at få bonus ved slutrundekvalifikation.

U21-landsholdet og kvindelandsholdet er også en del af konflikten.

/ritzau/

 

Dagens Gossip