DBU og Spillerforeningen genoptager forhandlinger

Dansk Boldspil-Union (DBU) bekræfter over for Ekstra Bladet, at forhandlingerne med Spillerforeningen i den verserende konflikt er genoptaget mandag aften klokken 18.

- Som det har set ud, har vi været langt fra hinanden, men vi håber at lande en aftale, siger DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer, til Ekstra Bladet.

Tidligere mandag udtale Jakob Høyer, at Spillerforeningen og DBU kunne blive enige om en midlertidig aftale, fordi det danske A-landshold står foran to venskabskampe mod USA og Frankrig senere på måneden.

Men det blev hurtigt afvist af landsholdsspiller William Kvist, som sidder med i landsholdets spillerråd og er bestyrelsesmedlem i Spillerforeningen.

- Dansk fodbold fortjener en afklaring nu, inden de kommende forberedelseskampe. De nødvendige nye kollektive aftaler mellem DBU og Spillerforeningen må på plads nu.

- Så forhandlinger ikke bliver udskudt til kvalifikationskampen mod Serbien til juni eller op imod senere kvalifikationskampe, sagde Kvist i en pressemeddelelse fra Spillerforeningen.

Den hidtidige, kollektive aftale mellem DBU og Spillerforeningen om vilkårene for A-landsholdet udløb 1. august 2014.

I forhandlingsforløbet siden da har Spillerforeningen og DBU foretaget tre midlertidige forlængelser af den hidtidige aftale.

Søndag brød forhandlingerne - igen - sammen i konflikten. Ifølge DBU, da Spillerforeningen krævede en lønstigning for spillerne på landsholdet.

Ifølge DBU har Spillerforeningen ønsket en ny aftale, som, hvis Danmark kvalificerer til slutrunder, vil betyde en samlet dyrere lønpakke på 17 procent. Det er langt fra DBU's tanke. DBU ønsker nemlig en lønbesparelse på 17 procent.

Ifølge landsholdsspilleren Lars Jacobsen har spillerne opfordret til en mere resultatorienteret løsning.

I den accepterer spillerne at få mindre del i tilskuerindtægter og en lønnedgang i test- og kvalifikationskampe for i stedet at få bonus ved slutrundekvalifikation.

U21-landsholdet og kvindelandsholdet er også en del af konflikten.

A-landstræner Morten Olsen skal tirsdag udtage sin trup til kampene mod USA og Frankrig.

/ritzau/

 

Dagens Gossip