DBU: Spillerforeningen skal bløde op før forhandlinger

16/03/2015 13:33

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Der er ikke aftalt en genoptagelse af forhandlingerne i fodboldkonflikten, efter de brød sammen søndag aften.

Parterne er for langt fra hinanden, og Spillerforeningens krav er urimelige, mener Dansk Boldspil-Union (DBU).

- Bolden ligger hos Spillerforeningen nu. Vi forventer at genoptage forhandlingerne, hvis Spillerforeningen kan bløde op i det tilbud, de fremsagde søndag.

- Så går vi gerne ind til et møde, men fastholder Spillerforeningen det tilbud fra søndag, giver det ingen mening, siger kommunikationschef i DBU, Jakob Høyer.

Ifølge Jakob Høyer ønsker Spillerforeningen en ny landsholdsaftale, der hvis Danmark kvalificerer sig til EM betyder en samlet stigning i DBU's lønudgifter på 17 procent. DBU ønsker en lønnedgang på 17 procent.

- DBU kan ikke indgå en aftale, der er dyrere, end den vi samlet set har i dag. Vi er klar til at genoptage forhandlinger, hvis præmissen er at indgå en billigere aftale end den nuværende, siger Høyer.

Tidligere mandag udsendte Spillerforeningen en pressemeddelelse, hvori landsholdsspilleren Lars Jacobsen afviste, at Spillerforeningen krævede en mere lukrativ aftale til spillerne

- Vi har tilbudt en nedgang i vores tilskuerindtægter. Det betyder, at vi har foreslået en struktur, der giver os mindre i forbindelse med venskabs- og kvalifikationskampe.

- Derimod modtager vi en bonus, hvis vi kvalificerer os til slutrunder, der gavner DBU markant økonomisk, siger Jacobsen.

Den udlægning er Jakob Høyer ikke enig i.

- Hvis man ser isoleret på det, og Danmark ikke kvalificerer sig til EM, vil der være tre millioner mindre i omkostninger for DBU. Til gengæld vil det ifølge Spillerforeningens udspil blive endnu dyrere for DBU, hvis vi kvalificerer os.

- Spillerforeningens udspil til den samlede pakke er en stigning på 17 procent, og vi ønsker en besparelse på 17 procent. Derfor står vi umådeligt og beklageligt langt fra hinanden.

- Vi vil meget gerne arbejde med bonuslønninger, når vi kvalificerer os, men udgangspunktet skal være en samlet besparelse, siger Høyer.

Landstræner Morten Olsen skal tirsdag udtage landsholdet til de kommende testkampe mod USA og Frankrig, men det er uvist, hvilke spillere han har til rådighed.

/ritzau/