DBU straffer Brøndby for solotur i tv-forhandlinger

Så har Brøndby allerede mærket konsekvensen af at melde sig ud af fællesskabet og gå enegang i forhold til forhandlingerne om de nye tv-rettigheder.

Klubbens talentchef Kim Vilfort er nemlig røget ud af den såkaldte herreeliteungdomsgruppe under Dansk Boldspil-Union (DBU), hvor stregerne for talentarbejdet i dansk fodbold bliver kridtet op.

DBU-formand Jesper Møller lægger over for Ekstra Bladet ikke skjul på, hvad årsagen til fravalget af Vilfort er.

- Der var enighed i bestyrelsen om, at Brøndbys alenegang i tv-forhandlingerne har konsekvenser. Derfor er Kim Vilfort ikke længere medlem af herreeliteungdomsgruppen.

- Det har intet med Kims faglige kvalifikationer at gøre. Jeg har siddet sammen med ham i udvalget i 10 år, og han er meget dygtig, siger formanden til avisen.

Jesper Møller er ikke afvisende over for at lade Kim Vilfort vende tilbage til gruppen, hvis Brøndbys indstilling ændrer sig.

Brøndby er den eneste af de 12 superligaklubber, der er indstillet på at sende tv-rettigheder i kollektivt udbud.

Klubben fra den københavnske vestegn mener ikke, at den foreslåede model indbringer nok i forhold til det antal tv-seere, man trækker til skærmen og vil i stedet sælge rettighederne til sine hjemmekampe i en separat aftale.

/ritzau/

 

Dagens Gossip