DBU tager engelsk Platini-suspendering med ro

Det ændrer ikke noget for Dansk Boldspil-Unions (DBU) holdning til den suspenderede Uefa-præsident Michel Platini, at Det Engelske Fodboldforbund (FA) fredag har suspenderet støtten til Platini, indtil undersøgelserne om franskmanden er tilvejebragt.

Det siger DBU's formand, Jesper Møller, til Ritzau og påpeger, at der kun er en nuanceforskel i de to landes måde at håndtere sagen på.

- Der er egentlig kun en nuanceforskel i den måde, vi siger tingene på. I England vælger de at sige, at de suspenderer støtten, mens jeg og de andre nordiske lande har sagt, at vi ikke har afgjort, hvem vi vil stemme på endnu.

- Det kan blive Platini, men den mulighed har vi jo ikke, hvis han er suspenderet. Det kan også blive en anden.

- Ved sidste Fifa-præsidentvalg støttede vi også Luis Figo, men endte med at stemme på Prins Ali, fordi det var sådan, at situationen udviklede sig, siger Jesper Møller.

Selv om Uefa efter torsdagens krisemøde meldte samlet ud, at der var opbakning til suspenderede Platini, kommer den engelske udmelding ikke som en overraskelse for DBU-formanden.

- Jeg havde på fornemmelsen, hvor England var på vej hen. Jeg sad ved siden af David Gill fra FA i går, og han var lige som mig blandt de få, der stillede kritiske spørgsmål til Platinis advokat, siger Jesper Møller.

I slutningen af november mødes Jesper Møller med kollegerne i de nordiske lande, og her vil de tage en beslutning om, hvem de støtter.

På det tidspunkt vil det stå klart, hvorvidt Platini er frikendt eller dømt. En offentlig DBU-udmelding lader formentlig vente længere på sig.

- Vi kommer til at vente med vores endelige udmelding til tættest muligt på Fifa-kongressen i februar. Sidste gang så vi jo anholdelser i ugen op til, og det har vi lært af, siger DBU-formanden.

Det Svenske Fodboldforbunds (SVFF) formand, Karl-Erik Nilsson, undrer sig over udmeldingen fra England.

- Jeg ved ikke, om de har fået andre informationer end os. Det er utroligt forstyrrende.

- Vi vil jo have, at vi får klarhed i den her sag først, siger han til avisen Expressen ifølge nyhedsbureauet TT.

/ritzau/

 

Dagens Gossip