DBU vil arbejde for danske fans i lukket kamp

Dansk Boldspil-Union støtter op om fodboldforbundet Uefa's sanktioner mod Serbien og Albanien. Det oplyser direktør Claus Bretton-Meyer i en pressemeddelelse fredag.

Tidligere fredag kom det frem, at Uefa's disciplinærudvalg har besluttet at tildele Serbien sejren i skandalekampen mod Albanien, hvor en drone fløj ind over banen med et Storalbansk flag, og skabte uroligheder blandt både spillere og fans, som efterfølgende invaderede banen.

Serbien får sejren i kampen, som blev afbrudt ved stillingen 0-0 i slutningen af første halvleg. Men serberne får alligevel fratrukket tre point. Desuden skal Serbien spille sine næste to hjemmekampe for lukkede døre.

Den sidste beslutning får betydning for Danmark, fordi Danmarks fodboldlandshold skal møde Serbien i Beograd den 14. november.

Derfor vil Dansk Boldspil-Union arbejde for, at de danske fans, som allerede har købt billet, kan få lov at se kampen.

- Fokus fremadrettet bliver nu at arbejde målrettet for, at de danske fans, der allerede har købt en rejse til Beograd før Uefa's sanktioner, ikke bliver berørt af tilskuerforbuddet, men det er der heldigvis fortilfælde for ikke behøver at være tilfældet, siger DBU-direktør Claus Bretton-Meyer.

Direktøren henviser til en kamp mellem Serbien og Nordirland i 2011, hvor hjemmeholdet var blevet pålagt at spille for lukkede døre efter tilskueruroligheder i en kamp mod Italien, men hvor godt 240 nordirske fans fik mulighed for at se kampen på stadion.

- Vi vil tage fat i Uefa og det serbiske forbund for at sikre, at vores fans får adgang til kampen den 14. november samt at det serbiske forbund og serbisk politi vil garantere for landsholdets og vores fans sikkerhed, siger Claus Bretton-Meyer.

Direktøren vil til gengæld ikke tage stilling til det sportslige, som alt andet lige må være en fordel for Danmark.

- Det vil jeg overlade til Morten Olsen. For mig er det vigtigste, at Uefa slår hårdt og hurtigt ned på denne type episoder, som er uværdige for fodbolden, slutter Claus Bretton-Meyer.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip