De 6 skrækkeligste julesange

Det er ikke, fordi jeg vil være bitterfissen og ødelægge julestemningen. Men så alligevel. Den er jo ødelagt, når vi om lidt rammer den 24., og for fjortentusindegang høre de samme julesange om og om igen i radioen.

Det er en hjernevask eller måske nærmere et traume, som enhver musiker efterhånden medvirker til at udbrede. Hvorfor er det egentligt, at stort set alle musikere med nogle år på bagen i branchen giver sig i kast med at lave deres helt specielle julenummer?

Jeg bandlyste sidste år radiokanalen Radio Soft, som vist nok igen i år spiller julemusik døgnets 24 timer, fra noget, der føles som september af, fordi jeg ikke kunne udstå lyden af Last Christmas mere.

Uanset, hvilken kanal jeg skruer hen på disse dage, er det dog svært at undgå julemusikken helt. Og det er i udgangpunktet heller ikke mit mål. Men igen: Efter fjortentusinde gentagelser... Så er jeg rimelig træt af følgende sange (har jeg mon glemt nogle?):

1) Last Christmas. Første gang, jeg hører den hvert år, er reaktionen: "Åh, det er jul". Jo tættere på jul, vi kommer, jo mere forvandles “åh” til “IIHHHHH, ikke IGEN”. Og hvad er det lige en mand med bjørnehår og i firserfalset gør ved os? Jeg forstår det ikke.

2) Søren Banjomus. Med en lille søn, der elsker den så højt, at han begejstret hopper til den, er den blevet spillet så mange gange, at irritationen over sangen langt overgår nuttethedsfaktoren i min hoppende søn. (Beklager skat, du må hoppe til noget andet).

3) All I want for Christmas (is you, and you and you and you).. Stop nu. Please?

4) Nye julehits. Oftest hele baduljen. En af årets ørepiner er klart Ariana Grande - Santa Tell Me. (Se selv nedenfor).

5) Kender I den om Rudolf... Ja, vi kender den. For vi har hørt den fjortentusinde gange. Godt for dig, Rudolf, som nu er verdenskendt. Ærgerligt for mig, der skal hører om din megatud hvert eneste år.

6) Højt for træets grønne top. Alle de mange lange vers i sangen skal helst synges i meget langsomt tempo. Og helst af en ældre herre, der trækker sangen endnu længere ud.

Selvfølgelig findes der også gode numre... Men også en hel del flere dårlige. Hvad har jeg glemt?

Her er et af årets nye "hit":

 

Dagens Gossip