De borgerlige partier vil droppe måltal for politiet

Det skal være slut med politiets såkaldte resultatkontrakter, hvor blandt andet politidirektører og politichefer får en bonus, hvis en række målsætninger om eksempelvis et bestemt antal sigtelser eller bøder bliver nået.

Sådan lyder det fra såvel Venstre som De Konservative, der ellers i sin tid var med til at indføre måltallene, skriver DR Nyheder.

- Man må bare sige, at det måltalsregime er for rigidt. Det undergraver tilliden til politiet, siger Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen, til dr.dk.

Han bakkes op af De Konservatives retsordfører Tom Behnke.

- Jagten på måltal er mærkelig. Virkeligheden står ikke stille derude, og der kan sagtens være en god grund til, at man i 2012 ikke standsede så mange spritbilister, som man havde regnet med.

- Det kan være, at der var en bandekrig, som man brugte tid på i stedet, siger han til dr.dk.

Retsordførerne for Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti har nu sendt et brev til justitsminister Karen Hækkerup (S) om sagen.

- Vi er bekymrede over, at det store fokus på måltal fører til udtalt frustration hos mange betjente, der føler, at de forhindres i at udføre og tilrettelægge politiindsatsen hensigtsmæssigt, skriver de tre partier ifølge dr.dk i brevet.

Socialdemokraterne klandrer de borgerlige for at være dobbeltmoralske:

- Det er dobbeltmoral af værste skuffe.

- Det blev besluttet, da de tre partier havde magten, og det er helt absurd, at især Venstre nu siger det her, når de altid har så travlt med at være på nakken af politiet og deres arbejde, siger retsordfører Trine Bramsen (S) til dr.dk.

I Politiforbundet hilser man en ny diskussion om resultatkontrakterne velkommen.

- Som udgangspunkt er jeg helt tryg ved, at de lokale politidirektører selv holder styr på, hvor skoen trykker. Det er svært at sige 1. januar, at de her resultater skal I have nået, inden året er omme, siger formand Claus Oxfeldt til dr.dk.

/ritzau/

 

Dagens Gossip