De praktiserende læger skal igen have ny formand

Den interne strid om de overordnede linjer i Praktiserende Lægers Organisation (PLO) fører endnu engang til, at forbundet skal finde en ny formand.

Den nuværende formand, Bruno Melgaard Jensen, har besluttet sig for at gå af i forbindelse med det kommende repræsentantskabsmøde 11. april.

- Det er en konsekvens af den politiske situation lige nu og af det repræsentantskab, der blev valgt ind sidste gang. Jeg har ikke den opbakning, jeg havde, da jeg blev valgt, og derfor er jeg nødt til at trække en streg i sandet, siger den afgående formand til Ritzau.

Han har ikke lyst til at gå i detaljer i forhold til, hvad der konkret er uenighed om i forbundsledelsen.

- Jeg kan bare se, at det er svært at opnå enighed i forhold til den linje, som vi lægger i forhold til vores forhandlingsmodpart.

- Jeg vil også holde mig fra at udtale mig om, hvad vi kan forvente af den kommende ledelse. Men jeg er sikker på, at den vil arbejde stenhårdt på at sikre de alment praktiserende lægers fremtid bedst muligt, siger han.

Bruno Melgaard Jensen fortryder dog ikke, at han påtog sig hvervet som formand.

- Jeg har ikke undervejs i det her fortrudt min holdning og min stemmeafgivelse, men jeg gik selvfølgelig ind i det med et projekt, som den politiske virkelighed er kommet i vejen for, siger han.

Med afgangen vil han ikke engang have nået at sidde på posten i halvandet år, efter at han i november 2013 afløste Henrik Dibbern.

Dibbern gik selv af i utide et par måneder forinden i forbindelse med konflikten mellem lægerne og regionerne i spørgsmålet om en ny overenskomst samme år.

Han opfordrede sine medlemmer til at aflevere deres ydernumre, men det blev i stedet Bruno Melgaard Jensens fløj, der dengang havde størst opbakning, og satte sig på den politiske linje.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip