De Radikale: Flere reformer skal lette skatten for alle

De Radikale vil sikre lavere skatter gennem flere økonomiske reformer frem mod 2025. Det siger partiets leder, Morten Østergaard, på et pressemøde søndag.

Det er afgørende at tage ansvar nu for fremtidens velfærd, hvis vi ikke skal falde i den samme luksusfælde som i 00'erne, lyder det.

- Det er nu, at vi skal tage ansvar for fremtiden og sikre, at opsvinget kommer os mest muligt til gode.

- Havde vi ikke lavet reformer, så havde vi ikke stået i dag og kunne sige, at vi har råd til at investere i velfærden de kommende år, siger Morten Østergaard.

De Radikales 2025-plan indebærer blandt andet, at skatten skal sænkes for alle danskere i arbejde. Men samtidig vil partiet lade skattestoppet på ejendomsværdiskatten udløbe og lade alle boligskatterne følge lønudviklingen efter 2020.

For at finansiere dette vil De Radikale fremrykke indeksering af pensionsalderen, således at danskerne går senere på pension allerede fra 2025. Det skal frem til 2025 indbringe otte milliarder kroner.

Desuden vil De Radikale sikre, at danske virksomheder får lettere adgang til kvalificeret udenlandsk arbejdskraft, fremgår det af partiets 2025-plan. Her skal der være en gevinst på én milliard kroner.

- Alene det at sørge for at bevare den velfærd, vi kender, kunne ikke have ladet sig gøre uden de reformer, der er gennemført. Men vores ambitioner rækker meget længere end bare at bevare den velfærd, som vi kender den i dag, siger Morten Østergaard.

Det skal gøres med en "flaskehalsgaranti", hvor virksomheder får adgang til at hente arbejdskraft udenfor landets grænser, når de ikke kan finde den i Danmark.

- Virksomhederne skal have en garanti for, at de kan rekruttere dem, de har brug for. Det kan ikke nytte noget, at man sætter mærkat på ryggen af folk alt efter, hvor de kommer fra, siger uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen (R).

/ritzau/

 

Dagens Gossip