De sidste 10 tiltalte i kæmpe hashsag er dømt skyldige

Med yderligere 10 dømte er Københavns Byret fredag eftermiddag nået til vejs ende i det, der kaldes Danmarks største hashsag.

I alt 76 personer var tiltalt i sagskomplekset, som har været delt op i seks sager om organiseret hashsalg på Christianias Pusher Street. Alle 76 er idømt fængselsstraffe af varierende længde.

Den højeste afsagte straf blev afsagt fredag og lyder på fem år og seks måneders fængsel, mens den laveste straf fredag er et år bag tremmer.

Under domsafsigelsen fredag blev der råbt op fra både tilskuerrækkerne, hvor cirka 40 pårørende var mødt op, samt fra stolerækkerne i den anden ende af lokalet, hvor de 10 tiltalte sad bænket.

Ordene "justitsmord" og "sindssygt" samt høje pruttelyde lavet med munden fløj igennem lokalet, hvor dommer Anette Burkø ufortrødent læste videre op fra dommen.

Bagefter gik flere af de dømte rundt i lokalet og ytrede, at anklager og retten er gift, og at de aldrig har set noget lignende.

Den sidste af de seks sager adskiller sig fra de andre ved, at det daglige gennemsnitlige salg fra sagens hashbod 13 er højere end boderne i de øvrige sager, nemlig lidt over halvandet kilo om dagen.

Det er løbet op i 737 kilo for flere af de dømtes vedkommende.

I de andre sager er bodernes indehavere og medarbejdere dømt for at sælge eller medvirke til at sælge cirka et kilo hash om dagen.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip