De svageste skal have en bedre behandling

Sundhedsminister Astrid Krag kommer på besøg på Sygehus Vendsyssel Hjørring fredag d. 30. november, for at skyde netværket igang. Flere repræsentanter skal mødes for første gang, og drøfte mulighederne for at mindske den sociale ulighed i sundhedsvæsenet.

Vi har forskellige forudsætninger
- Jeg ser meget frem til at komme til Nordjylland for at mødes med Lighedsnetværket og drøfte, hvordan vi kan skabe større lighed i sundhedsvæsenet. For ulighed i sundhed handler ikke kun om, at hr. Hansen, der er ufaglært og har færre gode leveår, end hr. Jensen, som er ingeniør. Det handler også om, at vi har forskellige forudsætninger for at møde sundhedsvæsenet, når vi bliver syge og skal have behandling, siger Astrid Krag.

Samme udbytte af en behandling
For trods danskernes lige adgang til sundhedsvæsenet, så er der ikke lighed i udbyttet af sundhedsvæsenet.  

- Jeg synes, det er rigtig godt, at vi nu kan tage mere konkret fat i forhold, til at skabe bedre forhold for de svageste borgere. Det er vigtigt, at vi får afdækket, hvilke faktorer der kan skabe mindre ulighed i sundhed således, at vi kan skabe de nødvendige forandringer, og sikre, at langt flere borgere får samme udbytte af en behandling. Jeg glæder mig over, at vi kan være med til at finde løsninger på udfordringen, siger regionsrådsformand Ulla Astman.

- Håbet er, at vi med netværket kan medvirke til at øge ligheden og sikre, at alle borgere uanset samfundsgruppe og uddannelsesniveau får et lige udbytte af sundhedsvæsenet. I dag behandles alle lige uanset baggrund, men måske skal vi i fremtiden i højere grad tænke i samme resultat frem for samme indsats overfor patienterne, siger sygehusdirektør på Sygehus Vendsyssel, Ingeborg Thusgaard.

Foto: Arkiv

 

Dagens Gossip