Del Bosque efter 3-0-sejr: Vi spillede med værdighed

Det spanske landshold tog ifølge landstræner Vicente del Bosque en værdig afsked med VM, da Australien blev slået 3-0 i den sidste kamp i gruppe B.

De forsvarende verdensmestre var allerede slået ud af turneringen før mandagens opgør efter nederlag til Holland og Chile.

- Jeg synes, at vi spillede med værdighed. Vi kæmpede og arbejdede godt, hvis man ser bort fra det første kvarter, siger Vicente del Bosque ifølge Reuters.

- Resten af kampen kontrollerede vi, mener landstræneren, der i nær fremtid skal have et møde omkring sin fremtid med cheferne i det spanske fodboldforbund.

- Jeg har trænet landsholdet de seneste seks år, og vi har hele tiden rangeret som det bedste hold i verden.

- Vi har en gruppe spillere, der har gjort det fremragende. Denne gang tabte vi, men vi kan holde hovederne højt. Som man så i dag, så er fremtiden for det spanske landshold i gode hænder uanset, hvem der er træner, siger Del Bosque til AFP.

Spanierne bragte sig i front med 1-0 før pausen ved David Villa, der sandsynligvis spillede sin sidste kamp for det spanske landshold.

- Hvis det stod til mig, så ville jeg fortsætte med at spille hele livet for Spanien. Det er nu mere sandsynligt, at det ender nu, siger Villa ifølge Reuters.

David Villa er den mest scorende spanske landsholdsspiller nogensinde med 59 mål - fordelt over 97 landskampe. Villa skifter fra Atlético Madrid til amerikanske New York fra næste sæson, dog startende med et lejeophold i Melbourne i Australien.

Den første spanske sejr ved dette VM blev cementeret efter pausen med scoringer fra Fernando Torres og Juan Mata.

/ritzau/

 

Dagens Gossip