Demonstranter i Hongkong rømmer enkelte proteststeder

Demonstranterne i Hongkong, der kræver mere demokrati og uafhængighed af Kina, meddeler, at de vil trække sig fra et område af byen og rydde blokerede veje nær regeringshovedkvarteret.

Det sker før en deadline, som myndighederne har sat for at stoppe protesterne.

Occupy Central, der er en af de organisationer, som står bag demonstrationerne, siger, at en vej ryddes, så der skabes adgang til kontorer, der benyttes af byens leder, Leung Chun-ying.

Leung har advaret om, at gaderne skal ryddes søndag. Men der er ikke tegn på, at demonstrationerne er opgivet.

De mange demonstranter har på anden uge i titusindvis protesteret mod, at Kina ikke vil tillade frie valg, når Hongkongs næste leder skal udpeges i 2017.

Vælgerne i Hongkong får kun mulighed for at stemme på ganske få kandidater, som allerede er godkendt af det kommunistiske regime i Beijing.

Arrangørerne siger, at en sideløbende demonstration i Mongkok på den anden side af havnen vil slutte sig til hoveddemonstrationen i Admiralty, hvor Leung har sit kontor.

Men en vej vil blive ryddet, så er bliver adgang til regeringsbygningen.

Leung advarede i en tv-tale lørdag aften de mange demonstranter om, at han vil "tage alle nødvendige foranstaltninger for at genoprette den sociale orden" og tillade Hongkongs omkring syv millioner indbyggere at "vende tilbage til deres normale hverdag og liv".

Han kræver, at offentligt ansatte uforstyrret fra mandag morgen kan vende tilbage til deres kontorer og arbejdspladser.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip