Demonstranter i Sverige sloges om flag

En demonstration med omkring 300 deltagere endte onsdag eftermiddag i bataljer i Malmø i det sydlige Sverige, selv om alle deltagere i praksis var enige om formålet med demonstrationen.

Det var forskellige kurdiske foreninger og irakiske grupper, der var på gaden for at vise deres modstand mod den militante islamiske bevægelse IS, Islamisk Stat.

Det er den bevægelse, som har erobret landområder i Syrien og Irak og udråbt et islamisk kalifat, mens den tvinger lokale til at konvertere til en meget fundamentalistisk form for sunniislam.

Ved 17-tiden opstod der imidlertid uroligheder, fordi de implicerede ikke kunne enes, skriver avisen Sydsvenskans netavis.

Flere politipatruljer kom til stedet, og arrangørerne valgte at opløse demonstrationen.

- Der blev slagsmål om det irakiske og det kurdiske flag, om hvilket et, der skulle hænge øverst. Og så kom nogen med et amerikansk flag. Alle er imod IS, men de kan ikke enes indbyrdes, forklarede en politibetjent til en journalist fra Sydsvenskan.

Arrangørerne bekræfter, at det var en strid om flag, der førte til bataljerne. På forhånd havde arrangørerne bedt om, at ingen tog flag med.

/ritzau/

 

Dagens Gossip