Demonstranter læser navne op på Syriens dræbte

Aktivister uden for FN-bygningen i New York har læst navnene op på 100.000 dræbte i Syrien.

Over en halv snes syrere, der er i opposition til præsident Bashar al-Assads styre, indledte protestaktionen mandag med forhåbninger om, at det kan blive ven global protest.

Begivenheden på Dag Hammarskjöld Plaza i New York, der også er blevet omtalt på Facebook, skulle strække sig over et døgn.

"Over 160.000 er dræbt i Syrien? Hvor mange endnu? #100000 Navne", stod der på bannere, som blev båret sammen med amerikanske flag og den syriske oppositions flag.

Uenighed i Sikkerhedsrådet i FN forhindrer en international indgriben i konflikten. Rusland og Kina har nedlagt veto mod fire resolutioner om Syrien, og aktivisterne ved FN-bygningen siger, at de ønsker at vise Sikkerhedsrådet følgerne af handlingslammelsen i verdensorganisationen.

- Det er meget smerteligt for os, at vi vil vågne i morgen og vide, at Bashar al-Assad skal være præsident i endnu en embedsperiode på syv år, siger aktivisten Lina Sergie:

- De dræbte, de fordrevne, de voldtagne og de lemlæstede. Det er alt sammen noget, der skyldes denne mand, som vil erklære sig for præsident endnu en gang, og det er det, som vi protesterer mod.

Aktivisterne har planlagt at få læst listerne over de dræbte op i New York, London, Toronto, Chicago, Los Angeles, Berlin, Frankfurt, Paris og i Syrien.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip