Demonstranter prøver at storme historisk bygning i Mexico

En mindre gruppe, der var del af en større demonstration, har sent lørdag lokal tid forsøgt at storme Mexico Citys historiske nationalpalads.

Det skete i forbindelse med en stor demonstration, hvor tusindvis af mexicanere viste deres utilfredshed med den grumme skæbne, som 43 forsvundne lærerstuderende tilsyneladende har lidt.

Fredag fortalte Mexicos justitsminister, Jesus Morillo, at tre bandemedlemmer har erkendt at stå bag drabet på mange af de studerende, som skulle være blevet brændt og kastet i en flod i den sydvestlige del af landet.

Sagen om de forsvundne studerende har gennem længere tid skabt vrede i store dele af befolkningen.

I den sydlige del af landet var flere end 300 studerende lørdag samlet for at demonstrere. De smed blandt andet sten mod den regionale regerings hovedkvarter og satte ild til omkring 10 køretøjer, mens de råbte "de tog dem levende, vi vil have dem tilbage levende".

Senere lørdag forsøgte en lille gruppe at trænge ind i nationalpaladset i hovedstaden ved at hamre store stykker metal mod en dør, som de også prøvede at sætte ild til.

Det lykkedes dog ikke demonstranterne at komme ind i paladset, som Mexicos præsident, Enrique Pena Nieto, ofte bruger til officielle ceremonier.

Netop præsidenten bliver beskyldt for ikke at have gjort nok for at inddæmme korruption og rydde ud i en korrupt politistyrke. Ved demonstrationen i Mexico City kunne der blandt andet høres råb som "ud med Pena Nieto", og "du er uønsket af folket".

Da Nieto kom til magten for to år siden, lovede han at genoprette ro og orden i Mexico. Da var op mod 100.000 mennesker dræbt under gangsteropgør.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip