Demonstranter trodser udgangsforbud i Baltimore

Politifolk og styrker fra Nationalgarden er sent tirsdag aften lokal tid gået i gang med at fjerne demonstranter fra gaderne i Baltimore.

Det sker, da folkene på gaden overtræder et udgangsforbud, der fra tirsdag og dagligt en uge frem træder i kraft klokken 22.00 og varer til 05.00.

Baltimore, der ligger i delstaten Maryland, var mandag ramt af de værste gadeuroligheder i USA siden oprøret i Ferguson sidste år.

Kampklædt politi beordrede kort efter ikraftsættelsen af udgangsforbuddet et par hundrede demonstranter til at forlade gaderne. De fleste er samlet ved et gadekryds i den vestlige del af Baltimore, hvor uroen var værst mandag.

Demonstranterne svarede igen ved at kaste flasker mod politiet, der også blev mødt af tilråb.

Politiet, der også er til stede med helikoptere, har efterfølgende skudt med gummikugler og brugt peberspray.

Kort inden begyndelsen på udgangsforbuddet opfordrede Baltimores borgmester, Stephanie Rawlings-Blake, demonstranterne til at gå hjem.

Ifølge myndighederne kan man kun undtages for udgangsforbuddet på grund af arbejde eller akutte problemer med helbredet.

Mandag blev butikker plyndret, bygninger stukket i brand og 20 betjente såret i byen. Flere end 250 personer blev anholdt.

Volden brød ud i det vestlige Baltimore efter begravelsen af den sorte mand Freddie Gray. Han døde 19. april efter skader i ryggen, som han tilsyneladende fik, da politiet anholdt ham tidligere på måneden.

Demonstranterne er utilfredse med politiets behandling af sorte borgere efter flere tilfælde, hvor sorte personer er blevet dræbt af politifolk.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip