Den Arabiske Liga fordømmer Islamisk Stat

11/08/2014 15:41

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Generalsekretæren i Den Arabiske Liga, Nabil al-Arabi, har mandag udsendt en skarp kritik af Islamisk Stat (IS) og gruppens angreb på yazidier i Nordirak. I skarpe vendinger kalder han i en pressemeddelelse IS's angreb "forbrydelser mod menneskeheden".

- (Arabi) fordømmer kraftigt de forbrydelser, drab og fratagelse af ejendom, som terroristerne (IS) udfører mod civilbefolkningen og minoriteter i Irak, og som påvirker kristne i Mosul og yazidier, skriver generalsekretæren.

IS har ifølge en irakisk minister dræbt mindst 500 yazidier i Nordirak.

Ministeren fortæller samtidig, at flere af ofrene er børn og kvinder, der er blevet begravet levende. For disse forbrydelser kræver Den Arabiske Liga, at "de skyldige må holdes ansvarlige, og at international retfærdighed må opretholdes".

- Disse terroristers forbrydelser er så alvorlige, at det er forbrydelser mod menneskeheden, og de kan ikke overses, lyder det fra generalsekretæren.

IS er tidligere kendt som Isil, inden gruppen 29. juni i år erklærede et kalifat under navnet Islamisk Stat. Bevægelsen, der er sunnimuslimsk, kæmper mod regeringsstyrker fra Irak og Syrien, styrker fra den selvstændige kurdiske region og en række shiamuslimske militser.

Fordømmelsen kommer oveni meldinger om korsfæstelser, halshugninger og henrettelser foretaget af IS andre steder i Irak og Syrien.

Den Arabiske Liga er en sammenslutning af 22 medlemsstater og tre observatørstater inklusiv Brasilien.

Ligaen anklagede i juli Israel for at begå krigsforbrydelser efter et bombardement i Shejaia-distriktet i Gazastriben i forbindelse med den nuværende konflikt i området.

/ritzau/AFP