Den næste milliard-app kan være dansk

Læg mærke til navnet YouBeRu. Måske er app´en bag navnet det nye internationale superhit i stil med danske Endomondo eller amerikanske WhatsApp, der for nylig blev købt af Facebook for 19 milliarder dollars.

Navnet på appen er YouBeRu, og bag den står de to unge danskere, Anders Stolzenbach og Rasmus Theilsø Madsen

De er eksemplerne på den generation af unge it-talenter, der er samlet ved den internationale teknologi- og innovationskonkurrence, Imagine Cup, i København i disse dage.

Møde med Bill Gates

Deltagerne skal ved Imagine Cup skabe et originalt teknologiprojekt fra den spæde idé til den endelige udførsel. Ud af hundredvis af hold fra hele verden er de to unge danske iværksættere, Anders og Rasmus, for nylig blevet kåret som internationale vindere i den indledende innovationskonkurrence. Deres app indsamler data i realtid om sportsudøvere, og giver helt nye muligheder for involvering af tilskuere og fans. En sejr ved Imagine Cup, kan give adgang til et møde med Microsofts grundlægger Bill Gates samt potentielle investorer i million og milliardklassen.

Hele verden deltager

De sidste 10 år har mere end 1,6 millioner unge og studerende fra over 190 lande kæmpet om at vinde trofæet for den bedste og mest innovative idé. I Danmark er det Microsoft, der arrangerer cup’en, i samarbejde med Fonden for Entreprenørskab.

Se med i indslaget, hvordan det gik Anders Stolzenbach og Rasmus Theilsø Madsen.

 

 

Dagens Gossip