Den rare onkels hollandske EM-mission starter i Prag

Den ene store profil har afløst den anden på trænerbænken, når Holland tirsdag aften indleder rejsen mod fodbold-EM i Frankrig med en udekamp mod Tjekkiet.

Louis van Gaal er rejst til Manchester United og er blevet afløst af rutinerede Guus Hiddink, der i sidste uge indledte sin anden hollandske landstrænerperiode med at tabe 0-2 i en testkamp ude mod Italien.

- Nu er alle vågnet. VM var fint, men nu er det forbi, siger den hollandske midtbanespiller Wesley Sneijder ifølge Kicker.

67-årige Hiddink, der har en lang karriere og adskillige store job på sit cv, lader sig dog ikke slå ud af den dårlige start.

Fokus er på opgaven i Prag og premieren på EM-kvalifikationen mod den formodet sværeste modstander i gruppen.

- Vi går ikke i panik. Vi må beholde koncentrationen. Der var negative ting, men der var også positive ting at tage med, siger Guus Hiddink ifølge nyhedsbureauet AFP.

Hiddinks ro og afslappethed er ifølge Sneijder en stor forskel i forhold til den mere koleriske forgænger van Gaal.

- Med Louis havde vi en overlærer på træningsbanen, nu har vi snarere en rar onkel. Han er noget mere afslappet end van Gaal - det er måske meget godt for holdet efter to intense år, siger Sneijder.

Hollænderne må undvære profiler som Arjen Robben, Ron Vlaar, Klaas-Jan Huntelaar og Rafael van der Vaart i den tjekkiske hovedstad, men selvtilliden fejler som vanligt intet i den hollandske lejr.

- Vi skal nok tage de tre point. Vi har lært af kampen i Italien og har så meget kvalitet i truppen, at vi vinder i Prag, siger veteranen Dirk Kuyt selvsikkert.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip