Den værste allergi: Forelskede Ida kan ikke tåle sin kæreste

Hvis du tror, du har det hårdt, fordi dine øjne klør og løber i vand, når pollentallene er høje, så tør øjnene og tænk på Ida Nørgaard fra Aarhus. Hun har allergi over for den mand, hun elsker og ønsker at leve sammen med resten af livet.

30-årige Ida Nørgaard og 29-årige Peter Damgaard er langt fra som andre kærestepar, selvom de er forelskede op over begge ører og har været det i halvandet år. Ida kan nemlig ikke tåle Peters hår, spyt, sved og sæd. Det har to allergitest slået fast, og derfor er den forelskede kvinde nødt til dagligt at tage medicin mod sin kæreste. Det skriver AstmaAllergi Bladet.

Læs også: Allergi giver dig stress - og stress giver allergi

Bare det at være i samme rum som Peter er et problem for Ida, som oplever, at øjnene hæver op. Og noget af det mest naturlige for kærestepar er også lidt af en prøvelse for Ida.

- Kyssene er nok det største problem, fordi jeg får meget eksem rundt om munden af det. Det klør så meget, at jeg nogle gange helt kan miste kontrollen, og så bliver det næsten en tvangshandling at klø igen, siger Ida Nørgaard, som også får røde plamager de stedet på kroppen, hvor Peter kysser hende, til AstmaAllergi Bladet.

Læs også: Derfor skal par sove nøgne sammen

Kæresteparret fra Aarhus bliver ofte mødt af folk, der laver vittigheder med, at Ida ikke kan tåle Peter, og mange spørger også, hvorfor de ikke holder sig fra hinanden og finder nye kærester.

- Peter er jo ikke bare en hund, jeg kan skifte ud, fordi jeg er blevet allergisk over for den. Jeg elsker ham, og nægter at lade mine allergier diktere mit kærlighedsliv, siger Ida til AstmaAllergi Bladet.

Læs også: To kvinder giver utro kæreste lærestreg: Slår op med ham foran tusindvis af mennesker

Med eller uden allergi insisterer Ida og Peter på at blive sammen, selvom de nok ikke kysser helt lige så meget som andre nyforelskede par. Peter, der ikke er ramt af allergi, har det svært med at se sin kæreste lide.

- Idas allergi påvirker mig meget. Jeg føler mig så magtesløs og rastløs, når bægeret flyder over, og hun bliver rigtig ked af det. For hvad kan jeg gøre andet end at holde om hende og trøste hende?, fortæller Peter til AstmaAllergi Bladet.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med   

Lige fra barndommen af har Ida døjet med allergi i næsten alle afstøbninger. Atopisk eksem og allergi over for fx hustøvmider, pollen, nikkel og parfume er noget af det, Ida kæmper med. Også mange fødevarer er et problem for hende. Allergierne har i de værste tilfælde givet hende væskende sår på kroppen.

Første gang ida sov med Peter, fik hun nældefeber over hele kroppen, og hendes øjne svulmede op på størrelse med bordtennisbolde. 

 

Dagens Gossip