Den varslede storm mistede hurtigt pusten

Skrevet af admin

15/03/2014

Dagens topnyheder

Den varslede storm Carl nåede ikke de voldsomme storme Allan fra oktober og Bodil fra december til sokkeholderne.

Faktisk levede Carl slet ikke op til kriterierne for at kunne defineres som en storm. Der var blot tale om få vindstød af stormstyrke og ellers en stærk stormende kuling, der især ramte nordjyderne.

Vejdirektoratet melder om lidt overarbejde i løbet af natten og morgenen, men ikke af den alvorlige karakter.

- Vi har haft lidt ekstra arbejde i form af væltede træer og genstande på vejene. Men det har ikke været så slemt i forhold til tidligere storme, siger Ninna Palm, informationsmedarbejder hos Vejdirektoratet.

Også Falck har fået meldinger om forskellige skader de seneste par timer. Men indtil klokken otte har der kun været tale om 20 stormskader over hele landet.

- Det har været en nat med et frisk pust, og i dag kommer der gang i motorsavene, siger pressechef hos Falck, Mikkel Andreas Beck og fortsætter:

- Det er bestemt i den mindre ende af skalaen. Det kan selvfølgelig være der kommer flere meldinger, når folk kommer ud af deres hus og opdager eventuelle skader, men det kan ikke være mange.

Til sammenligning resulterede decemberstormen Bodil op imod 2000 stormskader.

Stormskaderne er typisk væltede træer og flagstænger. Falck har også rykket ud til et blafrende stillads og et carporttag, der var ved at blæse af.

I Nordjylland omkring Vendsyssel nåede Carl op på en stormende kuling og vindstød af stærk stormstyrke. Dermed blev det ikke til vindstød af orkanstyrke, som der ellers tidligere var varslet.

Øresundsbroen blev lukket lidt før klokken halv 10 på grund af kraftige vindstød. Den blev åbnet igen lidt over en time efter.

Vindfølsomme køretøjer frarådes stadig at køre over broen og skal man krydse broen, skal man køre med nedsat hastighed.

Til middag meldte Storebæltsbroen ud på deres hjemmeside, at der er normal biltrafik over broen. Tidligere frarådede man vindfølsomme køretøjer at køre over broen.

På grund af stormvarsel har Scandlines aflyst sine morgenafgange på færgefarten mellem Gedser og Rostock. Selskabet forventer, at færgerne sejler efter planen resten af dagen.

/ritzau/