Denne mor fandt en skøn måde at vise børn, at de er seje, selvom de har høreproblemer

Døvhed og høretab er et handicap, men det behøver ikke føles som et for de mange børn, der hvert år fødes med problemer på et eller begge øre.

Det mener Sarah Ivermees, som selv har en hørehæmmmet søn, Freddie, og som har sat sig for at hjælpe hørehæmmede børn af med skammen ved at bære høreapparat.

Hendes egen søn har et såkaldt CI (Cochlear Implant), som er et lille apparat, der bliver opereret ind i øret på barnet – og ofte når de er helt små. 

Hendes veninde, der ligeledes har et hørehæmmet barn, fortalte, at hendes datter ikke var glad for at gå med sit høreapparat, fordi det fik hende til at føle sig anderledes end sine venner. Det apparat, venindens barn har, er mere synligt end Freddies CI.

Læs også: Hvad alle, der er blevet mobbet, bliver nødt til at fortælle sig selv

Sarah tilbød derfor veninden nogle klistermærker med sjove figurer på til apparatet, så datteren måske ville føle sig lidt sejere. Og det gjorde hun.

- Hun elsker dem og elsker, at hun nu kan gå med ”smart design”, som hendes veninder ikke kan. Jeg tror, der er mange familier, der kæmper med at få deres børn til at gå med høreapparater, og jeg vil gerne hjælpe dem, siger Sarah til The Mighty.

Hændelsen fik Sarah til at starte firmaet Lugs, i 2014, som udelukkende sælger dekorationer til børns høreapparater.

Se nogle af ideerne i billedgalleriet nedenfor, hvor der både er pynt med Hulken, Iron Man, Batman, blomster, "diamanter" og Biler.
 

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

Dagens Gossip