Dennis Knudsen: Min far begik selvmord

Skrevet af Aller Media

|

24/09/2013

Dagens topnyheder

Det lignede en tragisk, men tilfældig ulykke, da den 47-årige tidligere malersvend Per Knudsen en forårsdag i marts 1985 gik ud foran en lastbil på Herlev Hovedgade og var dræbt på stedet.

Men nu afslører kendis-frisøren Dennis Knudsen i sin selvbiografi, der udkommer torsdag den 26. september, at hans far i virkeligheden selv valgte livet fra.

– Min far led i mange, mange år af angst og depressioner. Han havde det forfærdeligt, forklarer Dennis Knudsen til Ude og Hjemme

Fordi han selv har haft angst og depression tæt inde på livet, forstår han i dag godt sin far.

– Hvis jeg ikke havde været så bange for døden, var jeg gået samme vej. Kun fordi min frygt for at dø har været større end min angst for at leve, er jeg her stadig i dag, erkender Dennis Knudsen.

I selvbiografien beskriver han sin opvækst i en toværelses lejlighed i Københavner-forstaden Mørkhøj med sine forældre og lillebroderen Dion, hvor hverdagen var præget af faderens psykiske problemer og tiltagende alkoholmisbrug.

Peter Ingemann fra Hammerslag: Far begik selvmord. Læs mere på udeoghjemme.dk

Dulmede smerterne

– Min far forsøgte at dulme smerten med alkohol. Når han havde det værst, kunne han ikke være nogen steder. Det var forfærdeligt at være vidne til uden at kunne gøre noget for at hjælpe ham. Med den viden, jeg har i dag, skulle han jo være hjulpet med samtaleterapi og måske indlæggelse. Men han blev bare spist af med stærke, beroligende piller, siger Dennis Knudsen.

Han måtte i de år ofte tage turen fra sin læreplads som parykmager i TV-Byen i Gladsaxe hjem til lejligheden i Mørkhøj for at berolige sin ulykkelige far, der sad og græd ved køkkenbordet af frustration over sin situation.

’Når panikken virkelig tog fat, trak han vejret i en plastikpose for at mindske anfaldet. Han led og havde det forfærdeligt med kronisk angst fra morgen til aften’, hedder det blandt andet i Dennis Knudsens bog.

Faren gav op

– Jeg var en gang med ham til en konsultation hos en psykiater, der sagde, at nu kunne han ikke gøre mere for min far. Hvis nogen havde sagt sådan til mig i mine mørkeste perioder, var jeg gået direkte hjem og havde gjort en ende på det. Det knækkede da også min far fuldstændig.

- Jeg kunne se rædslen og panikken i hans øjne. Siden hørte jeg ham ofte sidde ved køkkenbordet og sige: ”Jeg kan ikke mere, jeg kan ikke mere”, fortæller Dennis Knudsen.

Det var hans lillebror, Dion, der den 12. marts 1985 ringede med meddelelsen om, at faderen var død.

’Han var dræbt på stedet, da han trækkende med sin cykel krydsede Herlev Hovedgade og blev ramt af en stor lastbil’, skriver Dennis Knudsen i sin bog.

Afskedsbrevet blev aldrig læst

–Vi var alle i chok og kunne slet ikke forstå, at det var sket.

Da familien efterfølgende skulle rydde op i skabe og skuffer, fandt Dennis en konvolut, hvorpå der stod ’jeg elsker jer’. Ved siden af lå faderens vielsesring og ur, som han ellers altid havde på.

– Jeg ville åbne konvolutten, men min mor forbød mig det. Vi kunne ikke bruge det til noget, mente hun, og hun fik mig til at rive den i stykker og smide den ud, siger Dennis Knudsen.

En beslutning, han senere inderligt har fortrudt.

’Jeg har mange gange været rasende på både hende og mig selv over, at vi aldrig fik åbnet den konvolut. Hvis det var et afskedsbrev, burde vi alene af respekt for min far have læst det, for han ønskede måske at give os en forklaring og et budskab’.

Bubber har mødt Claudia, som på trods af overvægt elsker sin krop.

Hudløst ærlig

I dag har Dennis Knudsen tilgivet sin far de svigt og den smerte, han påførte drengen Dennis og resten af familien ved at være alkoholiker og ved at tage sit eget liv.

– Jeg er slet ikke i tvivl om, at min far begik selvmord, siger Dennis Knudsen, som kun var 21 år, da faren døde. 

I selvbiografien ’Jeg dør kun én gang’ fortæller han hudløst ærligt både om det glamourøse liv i overhalingsbanen, vi alle kender til. Men også om de mørkeste sider.

Og han afslører hidtil hemmeligholdte detaljer.

– I bogen er jeg nøgen. Jeg fortæller den nøgne sandhed. Jeg har forsøgt hverken at lægge til eller trække fra. Og jo, jeg er da rystende nervøs for folks reaktioner, siger han.

Bogen ’Jeg dør kun én gang er udgivet på forlaget Turbulenz og koster 299,95 kr.

Annemette Barbré, udeoghjemme.dk, Aller Media/NewsDesk