Dennis Kristensen tilbage i LO-ledelsen

FOA's formand Dennis Kristensen var godt og grundigt træt af at blive holdt udenfor, når regeringen inviterede til LO's forhandlingsudvalg til kaffe. For selv om formanden sad i udvalget, blev han ikke inviteret med.

Men det er slut nu. Dennis Kristensen og LO-formand Harald Børsting er kommet frem til, at det er LO, der bestemmer, hvem der skal være med til vigtige politiske forhandlinger - og ikke politikerne.

- Efter jeg trådte ud har jeg mødtes et par gange med Harald Børsting. Og nu er vi enige om, at det er LO, der udpeger en forhandlingsgruppe - og ikke partierne i Folketinget, siger Dennis Kristensen til Ritzau.

- Vi har fået en fælles forståelse af, at det er LO, der bestemmer, hvem der skal forhandle, siger FOA-formanden, der igen er at finde i LO's daglige ledelse.

Dråben, der fik Dennis Kristensen til at rejse sig fra stolen i LO's daglige ledelse, var, da formændene for den såkaldte LO-partsgruppe under Carsten Koch-udvalget blev inviteret til drøftelser i Beskæftigelsesministeriet. Dog uden Dennis Kristensen.

- Jeg har ikke noget imod, at dem fra LO-ledelsen med partibog hos Socialdemokraterne mødes med andre i partiet og snakker. Men når man har LO-kasketten på, så gælder der andre regler, siger Dennis Kristensen.

- Vi er blevet enige om, at det er slut med at have hemmelige møder, siger FOA-formanden.

FOA, Fag og Arbejde, repræsenterer omkring 191.000 medlemmer hovedsageligt fra den offentlige sektor. Og da Dennis Kristensen smækkede med døren i LO, blev det set som en svækkelse af fagbevægelsen. Men nu er den så samlet igen.

Det var tilbage i 2003, at den daglige ledelse i LO kom til at se ud, som den gør i dag med 10 forbundsmedlemmer og fire LO -folk.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip