Departementschef får advarsel i Zornig-sagen

Skrevet af admin

11/06/2014

Dagens topnyheder

Socialminister Manu Sareen (R) giver sin departementschef, Jesper Zwisler, en advarsel og to andre ledede embedsmænd en mildere form for kritik i form af en såkaldt tjenstlig tilrettevisning i Zornig-sagen.

Det oplyser Ministeriet for børn, ligestilling, integration og sociale forhold i en pressemeddelelse.

- Med advarslen og de tjenstlige tilrettevisninger mener jeg, at der er draget de rigtige personalemæssige konsekvenser. Der er hermed sat punktum i sagen, og de pågældende fortsætter i deres stillinger, siger Manu Sareen i pressemeddelelsen.

Sagen drejer sig om tildelingen af en million kroner til Lisbeth Zornigs meget omtalte projekt Stemmer på kanten i forbindelse med kommunalvalget sidste år.

Pengene blev lovet bort af daværende socialminister Annette Vilhelmsen (SF) for rullende kameraer, allerede før ansøgningsfristen til den omtalte millionpulje var udløbet.

Det udløste voldsom politisk kritik af ministeren, der fik en næse for sin ageren i sagen efter et samråd i Folketingets Socialudvalg.

Samtidig bebudede hun, at hun ville have en uvildig advokatundersøgelse til at afdække forløbet i sagen. Det er den, der er færdig nu.

- Advokatundersøgelsen, som nu offentliggøres, konkluderer, at der var tale om kritisable forhold i sagen, siger Manu Sareen og slår fast, at det er afgørende, at der ikke opstår lignende situationer fremover.

- Derfor er der i kølvandet af sagen strammet op på en række procedurer i ministeriet, og der gennemføres et omfattende kursusprogram blandt andet i forhold til habilitetsreglerne.

- Og vi planlægger en strukturændring, som blandt andet styrker den juridiske rådgivning og vejledning i forhold til ministeriet, siger han.

Han oplyser samtidig, at der allerede er bestilt en analyse af hele puljeadministrationen i ministeriet. Analysen, der ventes klar til sommer, skal danne ramme for en diskussion af tildelingen af midler.

/ritzau/