Der er 300 millioner i stormflodspuljen

Der er i øjeblikket 300 millioner kroner i stormflodspuljen. Slår de penge ikke til, er der mulighed for, at puljen kan låne 200 millioner kroner af staten.

Det siger underdirektør Torben Weiss Garne i brancheorganisationen Forsikring og Pension.

Han er forsikringsbranchens repræsentant i Stormrådet, som tirsdag har fastslået, at der var tale om en stormflod, som hærgede i kølvandet på stormen Bodil i sidste uge.

- Puljen er en statslig ordning, hvor alle med brandforsikring på hus og indbo betaler 30 kroner over forsikringen til puljen. Derfor kommer der hele tiden nye penge ind i puljen, siger Torben Weiss Garne til Ritzau.

Der vil derfor være i alt en halv milliard kroner til rådighed.

- Jeg betragter det som meget usandsynligt, at den halve milliard ikke skulle være nok. Det kan også være, at de 300 millioner er nok.

- Jeg har ikke fantasi til at forestille mig, at nogle ikke skulle få det, de er berettiget til, siger Torben Weiss Garne.

Som noget nyt er det forsikringsselskaberne, der skal administrere og håndtere den statslige ordning.

- Denne stormflod er den første, hvor forsikringsselskaberne skal udføre en opgave for det offentlige. Selskaberne skal administrere ordningen efter lovens bestemmelser, siger Torben Weiss Garne.

Havne og havneanlæg er ikke omfattet af stormflodspuljen, hvilket kan få store konsekvenser for de berørte havne.

- Man kan sige, at det bare er ærgerligt, at de er undtaget fra loven, men det er sådan, Folketinget har valgt det. Det er sådan, loven er skruet sammen, siger Torben Weiss Garne.

Lystbådehavne rundt om i landet - især i Nordsjælland - melder om skader efter stormfloden for mange millioner kroner. Der er kun havnene selv og deres brugere til at betale regningen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip