Der er stadig mangel på praktikpladser

10.628 unge stod i oktober i kø for at få en praktikplads. Det er en stigning på 23 pct. i forhold til sidste år på samme tid. Det viser de nyeste tal fra Undervisningsministeriet.

– Det er desværre fortsat et stort problem for alt for mange unge at finde en praktikplads. Derfor bør både virksomheder, kommuner og skoler gøre en ekstra indsats for at finde egnede praktikpladser, siger Ejner K. Holst, sekretær i LO.

Flere i skolepraktik
Ejner K. Holst glæder sig dog over, at antallet af unge i skolepraktik er steget med næsten 6000 (5.915). Det er en stigning på 28,7 pct. i forhold til samme tid sidste år.

– Det er svært at forestille sig, hvor slemt det ville se ud, hvis vi ikke havde skolepraktikken. Men skolepraktik løser ikke hele problemet, derfor er det afgørende, at praktikpladscentrene allerede næste år kan skabe ekstra praktikpladser. Praktikpladserne kommer ikke automatisk af, at regeringen i finansloven har aftalt en uddannelsesgaranti. Det kræver et stadigt fokus på at finde løsninger, lokalt såvel som nationalt, siger Ejner K. Holst.

Samtidig glæder LO sig over de andre konkrete initiativer, bl.a. om praktikpladsopsøgende arbejde, afskaffelse af karensperioden til skolepraktik og den offentlige sektors bidrag til praktikpladsskabelsen, som LO vurderer vil medvirke til at løse de aktuelle problemer, som erhvervsuddannelserne står overfor.
 

 

Dagens Gossip