Derfor bør den rige forælder give til den fattige efter skilsmissen

Klummeskribent Charlotte Højlund sætter i et indlæg fokus på, hvordan skilsmissebørn oplever den økonomiske forskel, der er ved henholdsvis far og mor. 

Hun skriver blandt andet:

Den populære 7/7-ordning fjerner med et slag bidragspligten. Men da forældrene ofte har meget forskellige økonomiske vilkår, oplever børnene nu, at der er enorm stor forskel på, hvad der er muligt hos henholdsvis mor og far. Men loven er jo kun et minimum, man må godt aftale bedre vilkår – for børnenes skyld.

I forbindelse med min separation skrev jeg til min advokat, om han ville rådgive mig og min kommende eksmand i forbindelse med den aftale, vi var ved at lave omkring alt fra bodeling og børnebidrag til deling af pensioner og fast ejendom. Ret hurtigt kom der svar tilbage, at han ikke kunne repræsentere os begge to, og at han var nødt til at informere os om, at denne aftale ikke var min kommende eksmands retsstilling.
Han behøvede altså ikke betale så meget, som vi lagde op til ellerdele sine pensioner med mig.

Læs også: Skilsmissebørn får telefonlinje til tunge tanker og bekymringer

Vi ønskede denne aftale, fordi vi mente, det var det bedste for vores børn, at de havde nogenlunde lige vilkår hos begge deres forældre. Fulgte vi blot lovens bogstav, ville de have en ’fest’ hos deres far (rent økonomisk) og være mere end hårdt presset hos mig, deres mor. Så meget at det umiddelbart virkede ret umuligt bare at finde et sted at bo med plads til alle børn, som jeg havde råd til. Det var vi enige om, at ingen var tjent med.

Hvad mener du - bør den rige forælder give til den fattige for børnenes skyld?

Læs også: Psykologer: Skilsmissebørn skal IKKE sove hos far

Du kan læse hele blogindlægget her.

 

Dagens Gossip