Derfor bør du ikke skære ned på kaffen

Er du stordrikker af kaffe, så kan du roligt fortsætte stilen, hvis du gerne vil beskytte dig selv mod at udvikle diabetes 2. Hvis du derimod har valgt at skære dit kaffeforbrug ned, fordi du mener, at det vil være sundest for dig, så øger du faktisk din risiko en smule for at udvikle lidelsen.

Det er resultatet af en ny undersøgelse, som er blevet udført af Harvard School of Public Health. Det skriver Womenshealthmag.com.

Helt præcist så viser undersøgelsen, at hvis du drikker 0,7 liter kaffe om dagen eller derover, så opnår du den bedste beskyttelse mod diabetes 2.

Ekstremer - læs om verdens hurtigste bil, danmarks højeste punkt og verdens farligste dyr til Danmarks største byer og verdens rigeste mand.

Hele 37 procent mindskes din risiko i forhold til folk, der kun drikker ca. 2,5 dl, eller det der svarer til et krus kaffe, og derunder om dagen, peger undersøgelsen på.

Bekræfter tidligere undersøgelser

Forskerholdet har taget udgangspunkt i data indsamlet blandt 100.000 amerikanere gennem 20 år for at finde ud af, om det har en betydning for vores diabetesrisiko, hvor meget kaffe vi drikker.

Og ifølge dem så er tendensen klar. Du skal blot drikke løs, hvilket også bekræfter tidligere undersøgelser omkring kaffe og diabetesrisici.

Sundhedsguide - læs om forhøjet blodtryk, blærebetændelse og herpes til depression og fnat.

En af forskerne bag den nye undersøgelse, Shilpa Bhupathiraju, stod tidligere i år bag en anden undersøgelse omkring kaffe, og den viste, at også hjerte-karsygdomme kunne kaffeindtaget have en beskyttende virkning imod.

Så meget skal du drikke

Det vides ikke præcist, hvad det er i kaffen, som hjælper kroppen til at undgå diabetes, som den nye undersøgelse pegede på, men Shilpa Bhupathiraju antager, at stoffer i kaffen kan hjælpe med at omsætte glukose hurtigere.

Ifølge hende så er mellem 0,7 og 1,2 liter kaffe den ideelle mængde at drikke dagligt for at opnå optimal beskyttelse.

Nordjyske - Seneste nyheder og breaking nyt fra Nordjylland. Nordjyske nyheder er først med lokale historier.

 

Dagens Gossip