Derfor er den bløde mand mest populær

Nye undersøgelser viser, at det kun er i filmverdenen, at kvinderne vil have den arrogante machomand på motorcyklen.

Undersøgelsen, der er publiceret i det videnskabelige tidsskift Journal of Positive Psychology, viser, at arrogance og egoisme direkte er turn offs for både kvinder og mænd. Det skriver Dailymail.

Studiet, der er foretaget af forskere på Hope College i Michigan består af eksperimenter, hvor studerende har bedømt forskellige falske datingprofiler, hvor personerne fremstår som ydmyg, venlig og omsorgsfuld men også mindre omgængelig og udadvendt.
De ydmyge profiler var klart de mest populære, blandt begge køn.

Læs også: 10 gode vaner i et lykkeligt parforhold

Eksperimentet bestod også af en del, hvor 416 personer i forhold deltog. Halvdelen var i langdistanceforhold, som generelt anses for at være stressende.
Deltagerne skulle fortælle, hvor ydmyge de og partneren er, og hvor gode de hver især er til at tilgive.

Personer, som boede langt fra hinanden, var mindre tilgivende. Og personer, som mente, at partneren var ydmyg, var mere tilgivende selv - uanset om de boede langt fra hinanden eller tæt på.

Forskerne bag undersøgelsen mener, at ydmyghed i denne forbindelse handler om at man kan komme ud over sit behov for magt og overlegenhed i et forhold og i stedet fokusere på relationen, mens arrogante partnere er defensive, benægter forseelser eller bebrejder sin partner.

Læs også: 10 tegn på, at du er i et sundt parforhold

Derfor vinder den bløde mand kvindernes hjerter, når den eneste ene skal findes.

- Resultaterne af studiet understøtter ideen om, at ydmyghed er vigtigt både for dannelsen af forholdet og for vedligeholdelsen,' lyder det fra forskerne.  

 

Dagens Gossip