Derfor får nogle kvinder orgasme under fødslen

Vi trænger til at nytænke vores måder at tale om fødsler på.

Det mener Debra Pascali-Bonaro, der er blevet kendt som kvinden bag det engelske begreb “birthgasm” (fødsels-gasme red.).

Der er for meget snak om smerten ved at føde. Istedet bør vi tale om det smukke ved ankomsten af et lille barn og måske endda den fryd, kvinder kan opleve under en fødsel, lyder nogle af hendes pointer hendes kamp for at “magtliggøre kvinder”.

Hun fortæller og har lavet filmen "Orgasmic birth - the best kept secret" om kvinder (se lidt af den nedenfor), der oplever at få en orgasme under fødslen.

De oplever en fysisk og neurologisk reaktion på dét at føde, mener Debra Pascali-Bonaro.

- Det giver neurologisk set mening. Moderen danner en hormonel cocktail under fødslen. For at åbne hendes krop og forberede den på at føde, danner hun det samme hormon (oxytocin), som hendes krop også bruger til at få en orgasme, siger Debra Pascali-Bonaro til Mirror.

Læs også: Sygehus syltede Gabrielas fødsel i tre dage: "Det er normalt, at vi sender fødende kvinder hjem"

Fødsel og sex hænger dermed også sammen hormonelt, påpeger hun. Debra Pascali-Bonaro har viet en stor del af sin tid til at forbedre kvinders oplevelse af at føde.

- Jeg har været med til en fødsel, hvor moderen brugte en vibrator. Når hun stoppede med at bruge den, følte hun smerten. Orgasmer er en fantastisk smertestiller, uddyber Debra Pascali-Bonaro til mediet.

Den største spiller i at ændre smerte til nydelse er vores hjerne. Nogle kvinder oplever at få en orgasme i søvne – det vil sige udelukkende ved tankens/drømmens kraft.

En del af hendes pointer er dermed også, at vi skal ændre vores tankegang og måder at tale om fødsler på for at ændre den fysiske oplevelse for fødende kvinder.

Læs også: Nu er "viagra til kvinder" godkendt

Debra Pascali-Bonaro anerkender, at hendes metoder og syn på fødsler ikke er for alle. Hun mener dog, at:

- Alle kan have en orgasmisk fødsel, men kun få vil dog opleve at få en “fødselsgasme”.

Det handler om indstillingen og de fysiske rammer: Et sygehus er ikke just sexet eller afslappet at føde på, har hun flere gange påpeget i medierne. Dertil kommer de kulturelle tabuer, der er forbundet mellem dét at være mor og dét at have en seksuel oplevelse af at føde. Det er pinligt at indrømme, hvis man oplever og udlever orgasmen under en fødsel for de fleste kvinder, mener hun.

Læs også: 24 akavede sandheder om sex, som du ville ønske, nogen havde fortalt dig

Hun håber, at læger og jordemødre vil ændre den måde, vi taler om fødsler på, så de gode stunder og de gode oplevelser, mange kvinder har under deres fødsler, bliver sat mere i fokus end smerten.

- Det gør mig trist, at vi har det fint med at tale om smerten ved at føde, men ikke om det dejlige. Fødsler er blevet til en krigshistorie.

- Kvinder, der har haft en positiv fødsel, fortjener også en stemme. Og alle kvinder fortjener at få en god fødsel, afslutter hun sit interview med Mirror.
 

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip