Derfor har vi mest lyst til sex om sommeren

Skrevet af Aller Media

16/06/2014

Mest læste i dag

Når temperaturerne kryber over de 20 grader, dagene bliver længere og de lyse nætter uendelige, så bliver de fleste af os fyldt med gode vibrationer, mange får også meget mere lyst til sex, og følelser, som var ikke eksisterende for et par måneder siden, er nu brandvarme, men hvordan kan det egentlig være?

- Når vejret bliver varmere, får vi det generelt mere behageligt, det får os til at slappe mere af, blive i bedre humør og vores energiniveau stiger. Derudover er der jo det faktum, at vi gå i langt mindre tøj og viser meget mere hud, og på den måde er vi også meget mere synlige for hinanden. Begge køn tænder på bar hud, men effekten er stærkere for mænd end kvinder, da mænd generelt er mere modtagelige for visuelle påvirkninger, siger Peder Kjøs, der er specialist i klinisk voksenpsykologi, til KK.no.

Vi vil have sex i ferien 

Mennesket har i modsætning til pattedyr ikke nogen parringsæson, men udtrykker følelser med sex, og det gør vi hele året.

- Sommersolen påvirker os, så vi bliver varme og klæder os lettere. Der udover er vi længere oppe om aftenen end i vinterhalvåret, og vi drikker mere alkohol, det resulterer i meget mere sex end ellers, siger Peder Kjøs.

Men det er ikke udelukkende letpåklædte kroppe og mere alkohol, der øger vores sexlyst. Længere dage med mere dagslys påvirker nemlig vores hormoner.

- Den egentlige forklaring skyldes hormoner som vi har i kroppen. Produktionen af søvnhormonet melatonin stopper når dagslyset møder øjet, så jo tidligere det bliver lyst, jo mindre trætte og veloplagte er vi. Det modsatte sker med stoffet serotonin, hvor produktionen stimuleres af mere sollys, forklarer sexolog Maria K. Ebbestad.

I denne måned får du mest sex 

Serotonin er blandt andet vigtig for reguleringen af kropstemperaturen, humøret, søvn og seksualitet. Har man for lave niveauer kan dette føre til depression. Et andet kendt stof, dopamin, påvirkes også af solen og dette bidrager til at give en følelse af lykke. Forskere mener, at kvinder følger lyset, når det gælder sexlyst. Tilsyneladende topper kvinders sexlyst i april og maj. Hos mænd topper lysten i august.

- De stoffer og hormoner, der giver os den særlige følelse af velvære, som vi føler om foråret og sommeren er en blanding af endorfiner, testosteron og oxytocin. Blandes det høje testosteronniveau med endorfiner, som er knyttet til forelskelse, sammen med kærlighedshormonet oxytocin, så får vi den absolut største følelse af lyst og glæde og kærlighed, siger Ebbestad.

Med andre ord ud i solen og opsug varmen og tilsæt så en øl og ikke for meget tøj, så kan du ikke undgå at blive fyldt med lykke - og forhåbentlig en masse god sex. 

Af Cecilie Wenstrup, NewsDesk, Aller Media