Lige nu læser andre
Som med så meget andet, så handler det om mådehold. Selvom et bær, et frø, en grøntsag eller andet har fået betegnelsen superfood hæftet på sig af en eller anden ernæringsekspert, så er det ikke et fripas til at fylde sig med det. Det skriver Dailymail.co.uk.
Det er ernæringsterapeuten Petronella Ravenshear, der advarer om, at selv fødevarer, som bliver rost til skyerne for deres gavnlige virkninger, kan være særligt skadelige for nogle mennesker og generelt skadelige for alle i for store mængder.
Kål, som er en klassisk spise herhjemme og har været det i århundreder, kan faktisk forstyrre skjoldbruskkirtlens funktion, hvis vi spiser for meget af det råt, hvilket bl.a. gør sig gældende, når det bliver brugt i juice, siger Petronella Ravenshear. Det skriver Dailymail.co.uk.
Læs også
Yderligere kan gojibær i for store mængder føre til en lidelse i fordøjelsessystemet, der kaldes utæt tarm, fordi det indeholder et bestemt stof, der i store mængder generer tarmen.
Derudover kan gojibær i store mængder værre et problem for folk, der har gigt, igen pga. særlige indholdsstoffer i bærret, advarer hun.
Her er stofferne, du skal gå udenom i dine skønhedsprodukter. Se dem på Femina.dk
Vi vil være unge og smukke for evigt
Men hvorfor virker fremmedartede og næsten ukendte fødevarer, der får en betegnelse som ’superfødevarer’, så appellerende på os, at vi vælger helt ukritisk at fylde os med dem? Det skyldes vores jagt på evig ungdom og et sundt helbred, mener ernæringsterapeuten.
– Deres dragende virkning er forståelig. Vi søger alle efter en tryllestav, der kan gøre os slanke, rense vores kroppe og generelt virke foryngende. Og vi bekymrer os omkring, hvordan ernæringsværdien er i moderne dyrkede fødevarer, så vi søger efter superfoods, som kan udfylde de potentielle ernæringsmæssige huller, der måtte være, siger Petronella Ravenshear. Det skriver Dailymail.co.uk.
Lisbeth Madsen, Aller Media