Derfor skal dine muskler ikke være ømme

De fleste kender følelsen af at have ondt i kroppen efter en hård en omgang træning. Og de fleste tager det nok som et godt tegn på, at træningen har virket.

Men det er ikke nødvendigvis et godt tegn, siger Josh Feldman, som er personlig træner ved Crunch Fitness i New York.

For selvom de ømme muskler beviser, at der er arbejdet med musklerne, hvilket gør dem stærkere, er det ikke nødvendigvis et godt tegn på længere sigt, skriver Womenshealthmag.com.

Er det bedst at træne morgen eller aften? Få svaret på Femina.dk.

Vedholdenhed er vigtigere

Hvis du til en enkelt træningsomgang træner maksimalt, betyder det, at du typisk er for øm i musklerne til at træne dagen efter igen. Og det betyder faktisk noget. For vedholdenhed er det ultimative mål i forhold til træning.

- Det er meget vigtigere, at du kan træne hver eller hver anden dag i stedet for at træne på fuld skrue en dag og så ikke være i stand til at dyrke motion fire eller fem dage efter det, forklarer Josh Feldman.

Det er altså langt vigtigere at røre sig ofte end at bruge alle sine kræfter på en enkelt træningsgang.

- Ellers bliver det jo fristende at sige: ’Jeg trænede hårdt for et par dage siden, så jeg behøver ikke at røre mig mere i denne uge’. Men sådan fungerer det ikke for dine muskler. De responderer langt bedre, når de konstant bliver rørt – det forebygger mod, de bliver svage og inaktive, siger Josh Feldman.

 Kom i form på 7 minutter med disse 12 øvelser. Læs om dem på Søndag.dk.

Husk at sige stop

Spørgsmålet er så, hvordan man ved, at man presser kroppen for hårdt.

Ifølge eksperten er det for hårdt, hvis man begynder at ryste under øvelserne. Det er netop et tegn på, man bliver øm dagen efter. Men noget så simpelt som at føle sig ekstremt træt under anden gentagelse af styrkeøvelserne kan også være et tegn på overbelastning

- På den måde kan du komme tilbage de efterfølgende dage og dermed holde musklerne i gang hele tiden, konkluderer Josh Feldman.

Af Mia Qvist Scheelsbeck, NewsDesk, Aller Media

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip