Derfor skal du ikke snyde dig selv for erotisk alenetid

Endelig er man kommet i et parforhold, og så behøver man heldigvis ikke at klare sit sexliv med hånden eller vibratoren længere. Sådan er der givetvis en del mennesker, der tænker, når de kommer i et parforhold, for det er noget ganske særligt at dele sit sexliv med en partner, og den slags intimitet kan selv ikke det bedste stykke sexlegetøj hamle op med.

Er du snerpet eller sjofel? Måske bliver du overrasket? Test dig selv på Tidens Kvinder

Spørgsmålet er, om det nu alligevel også er en god idé at lade den seksuelle selvforkælelse gå helt i glemmebogen. Sexolog Sara Skaarup anbefaler, at vi ikke dropper alt om erotisk alenetid, blot fordi vi er kommet i et parforhold.

- Det er ikke vores partners ansvar at sørge for, at vi udvikler os seksuelt. Det er vores eget, og det er heller ikke vores partners ansvar at sørge for, at vi er seksuelt tilfredse. Der er behov for, at vi også udvikler os med os selv, siger Sara Skaarup.

Onani betragtes som skam

Hvad skal man med solosex, når man kan dyrke intim sex med en partner? Ifølge Sara Skaarup betragter nogle mennesker det som en skam at onanere.

- Mange mennesker, som lever i et parforhold, føler, at det er forbudt at onanere, eller at det i hvert fald bør hemmeligholdes for partneren, og det er en skam. Jeg tror, at det holdes tystys mange steder, fordi en del mennesker lever med den illusion, at et godt fælles sexliv overflødiggør solosex, siger Sara Skaarup.

Hun påpeger dog, at det at røre ved sig selv giver helt andre oplevelser end dem, man har sammen, og at man dyrker alene-aktiviteterne dræner ikke pr automatisk det fælles sexliv, som nogle tænker.

5 onanitricks, du skal prøve. Find dem på Tidens Kvinder

Lær med dig selv

Der er mange gode grunde til at holde fast i hyggestunderne med sig selv. Dels kan vi eksperimentere og finde ud af, hvad der virker, og vi undgår på samme tid at skulle præstere over for partneren. Det kan i sidste ende gavne os, når vi dyrker sex med partneren.

- Når man bliver ved med at glæde og røre ved sig selv, er det med til at styrke kropsbevidstheden. Det kan få de seksuelle energier til at flyde, og når de seksuelle energier får et boost, gavner det både dit eget velbefindende og din udstråling. De successer, du har med dig selv, kan du desuden føre videre, så du kan lære din partner nye finesser, som han måske ikke selv havde fundet på, siger Sara Skaarup.

Af Redaktionen, Tidens Kvinder, Aller Media AS

 

Dagens Gossip