Derfor skal du undgå at sidde for længe på toilettet

Christina Ledertoug

425 uger siden

|

20/05/2016

Dagens topnyheder

Hvornår har du sidst tænkt over dine toiletvaner, når du skal lave nummer to?

Hvis du er en af dem, der gerne bruger mere end 15 minutter på at sidde på toilettet, bør du tænke over at minimere din tid på tønden.

Ifølge overlæge Gregory Thorkelson med speciale i fordøjelse, leveren og dens sygdomme samt ernæring ved University of Pittsburgh, bør man højest slå numsen i sædet i 10-15 minutter. Det skriver menshealth.com.

Faktisk bør man kun gå på toilettet, når det virkelig trænger sig på. For hvis trangen til at komme af med mavens indhold ikke er der, kan man blive fristet til at presse for meget, for at få det ud.

Læs også:Dette sker med din krop, hvis du spiser 3 dadler hver dag

Og al den pressen og massen kan føre til, at man udvikler hæmorider, der er svulmende blodkar omkring anus, som kan blive hævede og smertefulde og endda begynde at bløde.

Det er også en dårlig idé at tage avisen eller mobiltelefonen med på toilette, fordi det fjerner fokus fra det, man egentlig er der for. Og så er det, at det kan tage meget lang tid før det hele er overstået.

Mister man derfor trangen til at skide, bør man stå af tønden og vente på, at trangen kommer tilbage.

Hvis man ofte oplever, at ens toiletvaner varer mere en 10-15 minutter, kan det være et tegn på, at tarmsystemet ikke fungerer optimalt.

For at afhjælp det, kan man begynde at spise mere fiberholdigt mad og ellers kan man tale med sin læge om, hvad der ellers kan hjælpe.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler: