Derfor vil jeg have mine sønner til at se mig nøgen

For et par uger siden rasede alverdens Facebook-brugere over 44-årige Jules Pomerance, da hun meldte ud, at hun og hendes mand ofte gik nøgne rundt i huset foran deres tre børn.

Da vi delte historien her på Dagens.dk, viste det, at det var noget, der virkelig deler vandene ude i de danske børnefamilier.

Nu bliver den 44-årige mor støttet op af den kvindelige blogger, Rita Templeton, som har skrevet indlægget “Derfor vil jeg have mine sønner til at se mig nøgen”.

LÆS OGSÅ: Fem regler, der gælder i dit barns klasseværelse - men som også burde gælde for voksne

Rita Templeton er mor til fire relativt små sønner. Og hjemme hos dem er der ingen pornoblade under madrasserne, og ingen smugkiggeri på nøgensider på nettet. I hvert fald ikke endnu.

- Før det sker - før de bliver fremstillet for patter så runde og faste som vandmeloner, og billeder af photoshoppede, fejlfri numser - så udsætter jeg dem for en anden slags kvindekrop. Nemlig min egen, skriver Rita Templeton ærligt i sit blogindlæg.

Hun har aldrig haft problemer med at skifte tøj foran sine fire sønner. Eller med at lade døren stå åben, når hun er i bad. For hun vil gerne have, at de ser, hvordan en ægte, voksen kvindekrop ser ud.

LÆS OGSÅ: - Jeg pillede en bussemand i dag, og det var ikke min egen

- For hvis jeg ikke gør det, og deres første billeder af en nøgen kvinde er de umuligt perfekte skønheder i bladene og på de der film, hvilke forventninger er det så, de får? Og hvilke kvinder vil nogensinde kunne leve op til dem, spørger Rita Templeton.

I virkeligheden er den amerikanske mor til fire meget ked af sin efterfødsels-prægede krop. Men for sine sønners, og sine fremtidige svigerdøtres, skyld, så lyver hun. Når drengene spørger ind til hendes strækmærker, fortæller hun dem med en stolt mine, at det er hårdt arbejde at vokse en baby i sin mave, og at de er som diplomer, hun har vundet.

LÆS OGSÅ: Mød tre uger gamle Ulrik, der allerede er blevet superstjerne

Og uanset hvor meget, Rita Templeton har lyst til at dække sig til og løbe langt væk, når sønnerne rører ved hendes blævrende mave, så lader hun dem nive i sig med deres nysgerrige fingre.

Hun hader det. Og hun har lyst til at skrige “fingrene væk fra mit fedt!” og finde den nærmeste store t-shirt frem.

- Men jeg gør det ikke. For indtil videre, i disse tidlige år af deres liv, er min blævrende mave deres eneste adgang til en kvindekrop. Og jeg vil have, de skal vide, at den er smuk, også selvom den ikke er perfekt, skriver moren.

LÆS OGSÅ: Derfor frygter jeg at føde

På et tidspunkt, ved Rita Templeton godt, sker det, at hun bliver nødt til at dække sig til, når hun er sammen med sine sønner. På et tidspunkt vil de formentlig selv udbryde “aah, mor, tag dog noget tøj på!” Og på et tidspunkt vil de selv lære at banke på, før de går ud på badeværelset, når mor er i bad. Men indtil det tidspunkt indtræffer, vil hun blive ved med at lade drengene røre og spørge.

LÆS OGSÅ: Kært? Se den sjove og ulækre grund til, at denne baby smiler

- For mens de er små, vil jeg plante et frø. Et frø, der spires, og gør, at når deres voksne kærester eller koner siger “jeg ville ønske, mine lår var mindre”, vil mine sønner sige “de er perfekte præcis som de er”. Og mene det.