Desperate pårørende efterlyser savnede efter Nice-angreb

Selv om det knap er tre døgn siden, at en hvid lastbil med en 31-årig tunesisk-fransk mand bag rattet pløjede igennem en menneskemængde på strandpromenaden i den franske kystby Nice, er det stadig ikke alle døde, som er identificeret.

Foran hospitalet Pasteur et par kilometer fra centrum sidder pårørende til nogle af de mennesker, som er savnet efter angrebet.

Lørdag meldte lokalavisen Nice Matin, at der fortsat var 16 af de døde, som man endnu ikke kendte identiteten på.

Men søndag formiddag sagde sundhedsminister Marisol Touraine ifølge nyhedsbureauet AFP, at det nu kun drejede sig om en enkelt, der manglede at blive identificeret.

Søndag eftermiddag leder pårørende foran hospitalet stadig efter svar på, hvad der er sket med deres familiemedlemmer.

En midaldrende kvinde, Ines Gyger, har siden angrebet for tre dage siden taget frem og tilbage til hospitalet. Hun leder efter sin 30-årige datter, som sammen med sin mand og tre børn var på ferie i Nice. De befandt sig på Promenade des Anglais torsdag aften.

Ines Gygers ældste barnebarn på seks år omkom på stedet. Manden og de to andre børn på henholdsvis fire år og seks måneder har været indlagt og er udskrevet. Men Ines Gyger ved ikke, hvor datteren er.

- Jeg vil kende sandheden. Min familie er i chok. Jorden er forsvundet under os, siger Ines Gyger oprevet.

Familien er oprindeligt fra Schweiz. Derfor rejste Ines Gyger til Nice, så snart hun hørte, at hendes familie var ramt af angrebet.

- De franske myndigheder fortæller os ingenting. Det var de schweiziske myndigheder, som fortalte om mit barnebarns død. De giver hjælp og støtte, siger hun.

Mens nogle pårørende venter på informationer foran hospitalet, har andre efterlyst deres børn, forældre, kærester og venner på de sociale medier.

Selv om der er langt færre efterlysninger end lige efter angrebet, er der fortsat nogle, som forsøger at finde vidner eller andre, der kan fortælle dem, hvad der er sket.

84 personer er omkommet ved angrebet, mens de seneste meldinger søndag eftermiddag lyder, at 18 er i kritisk tilstand.

/ritzau/

 

Dagens Gossip