Det borgerkrigsramte Syrien har fået ny regering

Det krigsplagede Syrien har fået en ny regering, der som hidtil har præsident Bashar al-Assad som øverste chef.

Regeringen blev udpeget tidligere på ugen i kølvandet på præsidentvalget, som Assad vandt i juni.

Søndag blev regeringen så taget i ed.

Ifølge det statslige nyhedsbureau Sana sagde Assad til sine ministre, at regeringens topprioritet er sikkerhed og genopbygning.

Desuden opfordrede Assad ministrene til at bekæmpe korruption.

Regeringen træder til samtidig med, at dødstallet under borgerkrigen, der begyndte i marts 2011, er nået op på 191.000 mennesker.

Den vedvarende vold har smadret Syriens økonomi og sendt omkring halvdelen af indbyggerne på flugt.

Tre millioner syrere er flygtet til udlandet.

Assad erkender ifølge Sana, at sikkerhed er den største bekymring for landet.

- Det bliver adresseret af forsvarsministeriet og hæren. Samtidig er det nødvendigt at fortsætte den nationale forsoning, sagde Assad.

Samtidig med meldingerne fra det officielle syriske nyhedsbureau rapporterede menneskeretsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, der via et netværk i Syrien forsøger at følge med i, hvad der sker i krigen, at regeringsstyrkernes luftangreb og bombardementer landet over har kostet mindst 42 børn livet inden for de seneste 36 timer.

De mange børn skal være dræbt under bombardementer i specielt den nordlige provins Aleppo og i Idlib i den nordvestlige del af landet.

Samtidig fortsætter flyvevåbnet ifølge gruppen med at angribe Jubar i den østlige del af Damaskus. Dette distrikt kontrolleres af oprørere, og her indledte regeringen for nogle dage siden en offensiv for at generobre kontrollen.

Oprørsstyrker har kontrolleret Jubar i et år.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip